7 évig molesztálták az olimpiai bajnokot

Hirdetés

Az olimpiai aranyérmes tornász, McKayla Maroney elárulta, hogy 7 éven át viselte el csapatuk sportorvosa, Dr. Larry Nassar molesztálását. Az első inzultus  13 éves korában történt, majd rengeteg sportversenyen megismétlődött folyamatosan, beleértve a 2012-es olimpiai játékokat, ahol a tornász arany és ezüst érmet is szerzett.

McKayla a `Me too` mozgalom hatására mesélt először a szörnyű esetekről. Nassar azóta börtönbe került, ugyanis gyermekpornográfia anyagokat találtak nála, és számos más ügyben is elbírálásra vár. A férfi állítólag több mint 125 nőt zaklatott, és rengeteg sportoló jelentette őt fel, amiért kesztyű nélkül fogdosta őket.

Maroney azt is elárulta, hogy a legszörnyűbb élménye a 2011-es, tokyoi olimpián volt, ahol az orvos altatót adott be neki, majd a férfi hotel szobájában ébredt, ahol ő különleges “gyógykezelést” végzett rajta. A tornász azt hitte, azon az éjszakán meg fog halni, és igaz, szerencsére megmenekült, viszont a zaklatások tovább folytatódtak.

MyKayla esete egy újabb figyelemfelhívás arra, hogy a zaklatás bárhol, bárkivel megtörténhet, mi pedig nem söpörhetjük mindezt szőnyeg alá. Itt az idő, hogy nyíltan beszéljünk a bennünket ért bántalmakról, és felhívjuk a figyelmet arra, hogy a zaklatók köztünk élnek, és nem hagyjuk, hogy félelemben tartsanak bennünket!
Forrás: glamour.hu

Hirdetés
Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!