Futótűzként terjed az iszlám radikalizmus az osztrák börtönökben

Hirdetés

A hatóságok vizsgálata alapján az osztrák börtönök tele vannak iszlamista gyűlöletkeltő irodalommal, ami azt jelenti, hogy a börtönben elképesztő mértékben radikalizálódnak a rabok.

Kronen Zeitung számol be arról, hogy a Korneuburg városában található börtönben felütötte fejét a „börtönradikalizáció”: a hatóságok ugyanis egy propagandakönyvet találtak az intézmény könyvtárában.

Ez még sok aggodalomra talán nem adna okot, Wolfgang Brandstetter igazságügyi miniszter szerint azonban már legalább harminc ilyen iszlamista anyagot találtak börtönökben.

Eddig külön szervezet, az Ausztriai Iszlám Vallási Közösség (IGGÖ) gondoskodott az iszlám irodalom fegyintézetekbe való bejuttatásáról, ám egy ilyen “incidens” után a kormány más szervezetet fog megbízni a feladattal.

Érdemes tudni az IGGÖ szervezetről, hogy korábban sok kritika érte egy 2014-es demonstrációjuk miatt, amelyben nyíltan antiszemita hangot megütve tüntettek Izrael ellen.

Brandstetter szerint zéró toleranciát kell hirdetni a radikális eszmék terjedése ellen a börtönökben, az IGGÖ elnöke szerint azonban az igazságügyi miniszter hisztériát és pánikot kelt. 

Hirdetés

Forrás: 888.hu

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!