Oroszország hadat üzent Amerikának! George W. Bush is megszólalt az ügyben!

Hirdetés

“Hadviseléssel ér fel” a tavalyi elnökválasztási folyamatba történt orosz beavatkozás az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete szerint. A volt elnök George W. Bush is így látja.

Nikki Haley nagykövet a volt republikánus elnök, George W. Bush által alapított Bush Intézet szervezésében tartott rendezvényen fejtette ki ezzel kapcsolatos álláspontját csütörtökön.

loading...

Twin Spin Deluxe video slot mechanics and bonuses Ezért vagyunk oroszellenesek

Hirdetés

Haley szerint Oroszország a tavalyi elnökválasztási folyamat idején komoly erőfeszítéseket tett, hogy “elhintse a káosz magvait”. Az oroszok azt kérdezik, hogy miért vagyunk mi, amerikaiak, oroszellenesek és miért hoztunk szankciókat – utalt rá a nagykövet. “A válaszom az, hogy ne avatkozzanak be választásainkba, és nem leszünk oroszellenesek” – jelentette ki a diplomata. Haley szerint “ha egy ország beavatkozik egy másik ország választási folyamatába, az nem más, mint hadviselés”.

Az amerikai diplomácia irányítója, Rex Tillerson miniszter ennél jóval enyhébben szokott fogalmazni a kérdésben, többször is azt mondta, hogy a Trump-kormány a Moszkvával folytatandó párbeszéd híve. Maga Donald Trump elnök sem mondta ki, hogy a beavatkozás tény volt.

Bush: Egy ellenséges hatalom kitartó támadásai

A New York-i rendezvényen beszédet mondott George W. Bush is. A volt elnök hangsúlyozta: “az orosz beavatkozást soha nem szabad kicsinyíteni vagy tolerálni”. Leszögezte, hogy az Egyesült Államoknak “határozottságot és kitartást” kell mutatnia a demokráciája elleni külső támadásokkal szemben. Bush kiemelte: ennek első lépése, hogy felvegyék a harcot a kibertámadások ellen.

“Amerika egy ellenséges hatalom kitartó támadásait tapasztalta meg, amelyek táplálták országunk megosztottságát” – fogalmazott a volt elnök, s az amerikai hírszerzés információira hivatkozva hangsúlyozta, hogy az orosz kormány tervet dolgozott ki az amerikaiak egymás ellen fordítására.

Forrás: privatbankar.hu

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!

Kövess minket a Facebookon!