Oroszország hadat üzent Amerikának! George W. Bush is megszólalt az ügyben!

Hirdetés

“Hadviseléssel ér fel” a tavalyi elnökválasztási folyamatba történt orosz beavatkozás az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete szerint. A volt elnök George W. Bush is így látja.

Nikki Haley nagykövet a volt republikánus elnök, George W. Bush által alapított Bush Intézet szervezésében tartott rendezvényen fejtette ki ezzel kapcsolatos álláspontját csütörtökön.

Ezért vagyunk oroszellenesek

Haley szerint Oroszország a tavalyi elnökválasztási folyamat idején komoly erőfeszítéseket tett, hogy “elhintse a káosz magvait”. Az oroszok azt kérdezik, hogy miért vagyunk mi, amerikaiak, oroszellenesek és miért hoztunk szankciókat – utalt rá a nagykövet. “A válaszom az, hogy ne avatkozzanak be választásainkba, és nem leszünk oroszellenesek” – jelentette ki a diplomata. Haley szerint “ha egy ország beavatkozik egy másik ország választási folyamatába, az nem más, mint hadviselés”.

Az amerikai diplomácia irányítója, Rex Tillerson miniszter ennél jóval enyhébben szokott fogalmazni a kérdésben, többször is azt mondta, hogy a Trump-kormány a Moszkvával folytatandó párbeszéd híve. Maga Donald Trump elnök sem mondta ki, hogy a beavatkozás tény volt.

Hirdetés

Bush: Egy ellenséges hatalom kitartó támadásai

A New York-i rendezvényen beszédet mondott George W. Bush is. A volt elnök hangsúlyozta: “az orosz beavatkozást soha nem szabad kicsinyíteni vagy tolerálni”. Leszögezte, hogy az Egyesült Államoknak “határozottságot és kitartást” kell mutatnia a demokráciája elleni külső támadásokkal szemben. Bush kiemelte: ennek első lépése, hogy felvegyék a harcot a kibertámadások ellen.

“Amerika egy ellenséges hatalom kitartó támadásait tapasztalta meg, amelyek táplálták országunk megosztottságát” – fogalmazott a volt elnök, s az amerikai hírszerzés információira hivatkozva hangsúlyozta, hogy az orosz kormány tervet dolgozott ki az amerikaiak egymás ellen fordítására.

Forrás: privatbankar.hu

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!

Kövess minket a Facebookon!