Egyiptom bosszút állt a brutális pénteki merényletért

Hirdetés

Az utolsó hírek szerint 305-re emelkedett a pénteki merénylet halottainak száma.

z egyiptomi hadsereg vadászrepülői lebombázták a pénteki terrortámadás elkövetőinek autóit és rejtekhelyeit – állítja az egyiptomi kormány. Mindez nem sokkal azután történt, hogy Abdel-Fatáh esz-Szíszi egyiptomi elnök bejelentette: a hadsereg és a rendőrség nyers erőszakkal válaszol majd a Sínai-félszigeten, Bir al-Abed városában elkövetett terrortámadásra. A válaszcsapást a Bor al-Abed körüli hegyvidékes területen hajtották végre, azt nem tudni, vannak-e sérültek vagy halottak.

A MENA hivatalos hírügynökség az ország főügyészére hivatkozva szombat délelőtt azt jelentette, hogy a pénteki merénylet halottainak száma 305-re nőtt. A halottak között 27 gyermek van. További 128 ember sebesült meg.

A pénteki beszámolók szerint a támadók körülbelül negyvenen voltak, a MENA szombati közlése szerint 25-30-an. Az Iszlám Állam zászlaját emelték magasba. Robbanóeszközöket vetettek be, majd a menekülőkre lőfegyverekkel lőttek. A sebesülteken segítőkre és a mentőautókra is golyózáport zúdítottak. A támadókon katonai jellegű egyenruha, egyeseken álarc volt, akin nem, az sűrű szakállat és hosszú hajat viselt.

A mecsetben szúfi hívők is voltak, akiket gyakran támadnak meg az iszlám szunnita ágához tartozó radikálisok, főként az Iszlám Állam terroristái, mert hitehagyottaknak, bálványimádóknak tartják őket.

Hirdetés

Szombaton háromnapos gyász kezdődött Egyiptomban. Abdel-Azíz esz-Szíszi egyiptomi elnök ezenkívül szombaton elrendelte, hogy építsenek egy mauzóleumot a halálos áldozatok emlékére, egyelőre azonban részleteket nem közölte erről.

Forrás: hvg.hu

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!

Kövess minket a Facebookon!