Ezt nem gondolta volna: 5 dolog, amit tilos bárkinek is kölcsönadni

Hirdetés

Fontos lista!Mutatjuk az okokat!

1. Szájfény, rúzs, ajakbalzsam

loading...

A barátnőd otthon hagyta a rúzsát, ezért megkér, hogy add kölcsön neki a sajátodat, te pedig megteszed. A jövőben nem szabad ilyen bőkezűnek lenned: ha egyszerre többen használnak egy rúzst, szájfényt, ajakbalzsamot, akkor könnyen fertőzéseket adhatnak át egymásnak. Így terjed például az ajakherpesz, aminek vírusa, miután behatolt a szervezetbe, megbújik az idegdúcokban és évtizedekig megmarad nyugvó formában.

2. Fülhallgató

Döbbenetes, de a fülhallgató is azok közé a dolgok közé tartozik, amiket tilos bárkinek is odaadni. Minden embernek egyedi baktériumflóra van a fülében lévő fülzsírban, aminek rögtön felborul az egyensúlya, ha valaki máséval keveredik. Ennek akár fertőzés is lehet a következménye.

Hirdetés

3. Golyós dezodor

Nem tudjuk elképzelni, hogy lenne olyan ember, aki bárkinek is kölcsönadná a saját golyós dezodorát, amit utána még használni akar, de nem hagyhattuk ki a listáról. Fölösleges mondani, hogy a hónaljban rengeteg baktérium található, amit az izzadsággátló golyós része szépen összeszedeget. Ha te és az ismerősöd akár csak egyszer is ugyanazt a deót görgetitek, szinte biztos, hogy megfertőzitek egymást valamivel, de legalábbis baktériumokat cseréltek.

4. Szemöldökcsipesz

Veszélytelen dolognak tűnik kölcsönadni a szemöldökcsipeszünket, igaz? Pedig nagyon nem az. Csak neked szabad használnod, ha nem szeretnéd, hogy megfertőződj valamivel. Ez ugyanis könnyen előfordulhat, köszönhetően azoknak az apró, mikroszkopikus vércseppecskéknek, amik az eszköz felszínén gyűlnek össze, és amik herpeszt és gombás fertőzést terjeszthetnek.

5. Fésű

A fésűt sem tanácsos megosztani még a legközelebbi barátaiddal sem. Mivel a kis “fogai” révén érintkezésbe lép a fejbőrrel, mindent összeszed, amit ott talál: a hajszálaktól kezdve a korpán és a gombás fertőzésen át egészen a tetűig, tényleg bármi megtalálható rajta. Érted már, miért próbálunk lebeszélni arról, hogy megoszd azzal, aki kéri? Nem akarhatod, hogy a fésűn kívül a rajta tanyázó dolgok is közös tulajdonba kerüljenek!

Forrás: femcafe.hu

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!

Kövess minket a Facebookon!