Hosszú Katinka 29 milliót bukott

Hirdetés

Hiába végzett az úszó világkupa-sorozat éremtáblázatának élén a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka, mégsem nyerte meg a sorozatot,  Sarah Sjöström legyőzte őt.

Ráadásul az előző szezonhoz képest 110 250 dollárt (29,1 millió forintot) is bukott amiatt, hogy a nemzetközi szövetség erre az évre megváltoztatta a szabályokat. Ebben az idényben csak négy számban lehetett indulni helyszínenként, míg korábban ezt nem korlátozták. A nemzetközi szövetség díjazta a szakaszsikereket is, Hosszú 120 ezer dollárt (31,7 millió forintot) nyert ezekből, s az év végi második helyért további 100 ezer dollárt (26,6 millió Ft-ot) kapott, így összesen 276 500 dollárral (73,2 millió Ft-tal) zárta a 2017-es szezont.

Ez komoly visszaesés a tavalyi 386 750 dolláros (102,3 millió forintos) bevételéhez képest.

De Hosszú Katinka számára nem csak anyagilag szerencsétlen ez a rendszer. Korábban ugyanis éppen a sok versenyzésre építették az edzését tréner-férjével, ezért harcban áll a nemzetközi szövetséggel. Amikor Sarah világcsúcsait látom, arra gondolok, bárcsak tavaly is itt lett volna a világkupán, és összemérhettük volna, vajon az ő világcsúcsai vagy az én sokoldalúságom ér többet– írta fészbukján Katinka.

A nemzetközi szövetség díjátadóján az orosz úszó, Vlagyimir Morozov elárulta, hogy azt hallotta, 2018-tól már hat számban lehet indulni állomásonként, de ebből csak négy számít majd bele az összetett versenybe. Hozzátette, ez jó lehetőség lesz a Katinkához hasonló „számhalmozó” úszóknak.

Hirdetés

Hirdetés

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!