Szíria folytatja a háborút az Iszlám Állam legyőzése után is

Hirdetés

A terrorszervezetek feletti győzelem Aleppóban kezdődött és nem ér véget Deir al-Zorban”- jelentette Bassár el-Aszad szír elnök, miután találkozott az iráni ajatollah főtanácsadójával, Ali Akbar Velayatival.

A szíriai hadsereg és a szövetségesei azután is folytatják a harcot, hogy Deir al-Zor tartományban legyőzték az Iszlám Állam utolsó egységeit. Elmondta azt is, hogy háborút indítanak az Egyesült Államok által támogatott Szíriai Demokratikus Erők (SDF) ellen, amely jelenleg a szír területek negyedét ellenőrzi. Bassár úgy fogalmazott, hogy azok ellen harcolnak, akik  gyengíteni akarják az államot.

loading...

Deir al-Zor tartományban egyszerre harcolnak az Iszlám Állam utolsó erői ellen az oroszok és az irániak által támogatott szír kormányerők, valamint a kurd és arab milíciákból összeálló SDF.

Velayati pénteken arról beszélt, hogy a szír hadsereg megkezdi az előrenyomulást Rakka felé, hogy elfoglalják a várost a felkelőktől, akik kiűzték onnan az Iszlám Államot. Egyben az Egyesült Államokat is megvádolta azzal, hogy meg akarja osztani Szíriát.

Aszad addig folytatná a harcot, amíg ellenőrzése alá nem vonja az összes korábbi szír területet.

Hirdetés

Reuters

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!

Kövess minket a Facebookon!