Veszélyben a 2018-as Téli Olimpia!

Hirdetés

Súlyos gondot okozhat a dél-koreai Phjongcshangban jövő februárban rendezendő téli olimpiai játékok szervezőinek, hogy a sportszeretők jelentős részét elriasztja a helyszínre utazástól az Észak-Korea körül kialakult, katonai összecsapással fenyegető feszültség.

Emellett más gondjaik is vannak.

Kevesebb mint három hónappal a következő téli olimpia kezdete előtt a játékok szervezőinek komoly gondot okoz a sportszeretők halvány érdeklődése a rendezvény iránt. A külföldi és a hazai szurkolókat is aggasztja, hogy az olimpiát Dél-Koreában rendezik, az észak-koreai határtól nem egészen 100 kilométerre lévő Phjongcshangban. Sajátos módon a hazai érdeklődés még a külföldinél is gyengébb. Az utazókat idegesítheti, hogy az északi sztálinista rezsim nem csupán rakétákkal, hanem ágyúkkal is megtámadhatja.Továbbá egy nukleáris balesetből elszabaduló szennyeződés is beterítheti az olimpia helyszínét.

A fő gond az, hogy számos fontos verseny helyszíne több mint 200 kilométerre van Szöultól, Dél-Korea fővárosától. A 1,5-2 órás pluszutazás a repülőúton túl, továbbá az átszállás miatt elvesztegetett nap sokakat visszatart a részvételtől. A helyszínen nincsenek ismert hotelek, ami elbizonytalanítja az utazókat sildentadal.com.

A rendezőktől persze nem áll távol az optimizmus. Úgy vélik, hogy a játékok közeledtével erősödni fog a szurkolók érdeklődése. Ennek érdekében a hirdetési kampányok és más előzetes események is felpörögnek a következő hetekben. Az olimpiai láng is csak november 1-jén kezdte meg szokásos körutazását a rendező országban.

Hirdetés

Forrás: napi.hu

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!