Bocsánatot kell kérnie egy francia iskolának, mert Izrael a térképen volt

Hirdetés

Az egyik Libanonban működő francia intézménynek kell vezekelnie azért, mert a diákok munkafüzetében szerepelt a zsidó állam, ez pedig ott súlyos bűn.

Hatalmas botrány kerekedett abból, hogy egy Libanonban működő francia magániskolában a diákok egyik tankönyvében ábrázolni merték Izraelt. A helyieket dühítette, hogy a területre nem Palesztinaként hivatkoznak.

loading...
A libanoni törvények szerint Izraelt tilos elismerni.

Az ügy azután derült ki, hogy az egyik diák apja felháborodott posztot tett közzé Facebook-oldalán azzal a kommenttel, hogy “Ezt tanulja a negyedikes lányom. Felháborító.”

A nyíltan Izrael-ellenes balhé odáig fajult, hogy az iskola kénytelen volt bocsánatot kérni. A tanintézmény közleményében kifejtette, hogy tiszteletben tartják Libanon történelmét és szuverenitását, és alkalmazkodnak a hivatalos tantervhez.

Hirdetés

Libanon és Izrael hivatalosan a mai napig háborúban áll egymással, előbbi semmilyen módon nem hajlandó elismerni a zsidó államot, a térképeken sem tüntetik fel, leggyakrabban Palesztinaként hivatkoznak a területre.

Wael Abu libanoni parlamenti képviselő megkérte Marwan Hamadehet, a közel-keleti ország oktatási miniszterét, hogy nézzen utána az iskola működésének, és tegye meg a szükséges lépéseket. Amennyiben az iskola megpróbálja aláásni a libanoni-palesztin kapcsolatokat, akkor szankciókat kell bevezetni.

Libanonban jelenleg súlyos belpolitikai válság van, hiszen Szaad Haríri libanoni kormányfő először lemondott pozíciójáról, majd kedden visszavonta azt. A libanoni kormány a Haríri által felolvasott közleményben köszönetet mondott azért, hogy a kormányfő pozíciójában marad. Haríri november 4-én jelentette be lemondását egy Szaúd-Arábiában felvett televíziós beszédben. A kormányfő azzal vádolta meg Iránt és szövetségesét, a libanoni síita Hezbollahot, hogy rátették kezüket az országára.

Forrás: 888.hu

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!

Kövess minket a Facebookon!