Letaszították a trónról Hosszú Katinkát!

Hirdetés

Magyar idő szerint szombaton délután a Nemzetközi Úszó Szövetség a kínai Sanyában megválasztotta az év legjobb vizes sportolóit. Sok meglepetést nem tartogat a névsor.

Ezek szerint az év legjobb férfi úszója az amerikai Caleb Dressel lett, aki a budapesti vizes világbajnokságon megnyerte az 50 és a 100 méteres gyorsúszást, valamint Milák Kristóf előtt a 100 pillangót is, és még két váltó aranyat is zsebre tehetett. A nőknél három év után először nem Hosszú Katinkát látták legjobbnak a szavazók, hanem a budapesten és a rövidpályás Világkupa-sorozatban remeklő svéd Sarah Sjöströmöt. A magyar fővárosban három aranyérmet (50 gyors, illetve 50 és 100 méter pillangó), valamint és 100 és 200 méter gyorson egy-egy világcsúcsot is úszott. A rövidpályás Vk-sorozatban is remekelt a svéd, megnyerte a pontversenyt – éppen Hosszú Katinka előtt -, valamint úszott négy világcsúcsot.

A férfi vízilabdacsapatok közül egyértelmű volt, hogy a budapesti vb-n győztes két csapatot fogják díjazni. A férfiaknál így valóban Horvátország, míg a nőknél a címét megvédő Egyesült Államok kapta a legjobbnak járó elismerést.

Forrás: origo.hu

Hirdetés
Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!