Merkelt akasztófa várja Drezdában

Hirdetés

Szászországban az ajándéktárgy-árusoknál már kapható miniatűr akasztófa azzal a felirattal, hogy “ez a hely Angela Merkelnek van fenntartva”. A bírósági ítélet szerint ez nem erőszakra felhívás, mert a felirat Angela Merkel politikai halálára utal.

Nem minősül bűncselekménynek, ha valaki miniatűr akasztófa ajándéktárgyat árul, amire az van írva, hogy “ez a hely Angela Merkelnek fenntartva” – derült ki a Tagesspiegel beszámolójából. A friss bírósági ítélet indoklása szerint az ilyen ajándéktárgyak értékesítésével senki nem követ el erőszakos cselekményre felhívást, mert a felirat nem Merkel tényleges felakasztására, hanem Angela Merkel politikai halálára utal. A bíróság szerint ebbe az értelmezésbe belefér az Angela Merkel feliratú akasztófák ajándéktárgyként eladása, így ez a cselekmény semmilyen szinten nem köthető erőszakhoz vagy annak előkészületéhez.

Az “Angela Merkelnek” feliratú akasztófákat 15 euróért árulták a Pegida bevándorlásellenes mozgalom tömegdemonstrációján Drezdában, 2015 október 12-én, ennek kapcsán indult akkor bírósági eljárás. Az ajándék-árusok a Pegida tüntetésén látott akasztófa makett változatát árulják.

Hirdetés
Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!