Most érkezett: Zsúfolt piacot bombáztak le – rengeteg halott!

Hirdetés

Zsúfolt piacot bombázott az arab koalíció kedden Jemen délnyugati részén. A légicsapásban többen meghaltak és megsebesültek – közölték helyi egészségügyi források.

A halottak számáról ellentmondóak a hírek: legalább 15-ről tudni, de van olyan forrás, amely több mint 40-et említ. A légicsapásban az eddigi jelentések szerint 59-en sebesültek meg.

Abdel Rehim asz-Szamie egészségügyi tisztségviselő elmondta, hogy az áldozatok civilek és húszi lázadók voltak. A húszi felkelők korábban azt állították, hogy a bombázásban kizárólag civilek, köztük gyerekek és nők haltak meg. A húszik szócsövének számító Maszirah tévécsatorna több mint 50 polgári halottról számolt be.

A jemeni fővárostól, Szanaától 275 kilométerre délre található Taizban évek óta véres összecsapások zajlanak az Irán pártfogását élvező síita húszi lázadók és a Szaúd-Arábia támogatta kormányerők között.

Az elmúlt napokban az arab koalíció légiereje több jemeni tartományt hevesen bombázott. Az al-Dzsazíra hírcsatorna úgy tudja, hogy országszerte legalább 71-en haltak meg az elmúlt 48 órában ezekben a légicsapásokban. Vasárnap 51 támadásban 48-an haltak meg, köztük 11 gyerek vesztette életét.

Hirdetés

A több mint két és fél éve tartó jemeni polgárháborúban eddig legalább tízezren haltak meg. Az összecsapások miatt hárommillióan kényszerültek arra, hogy elmeneküljenek otthonukból.

Forrás: hvg.hu

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!