Nagyon durva járványra kell számítani!

Hirdetés

Kampány indult azért, hogy mindenki oltassa be magát influenza ellen.

Tavaly az ingyenesen adható 1 millió 300 ezer oltóanyag fele a patikákban maradt. A Házi Gyermekorvosok Országos Egyesületének elnöke korábban azt mondta, hogy az eddigieknél durvább lefolyású megbetegedésekkel járó influenzajárványra kell számítani az idén.

A járvány idén sem marad el, a prognózis szerint januárban már meg is érkezik. Ezért is indít kampányt az Országos Közegészségügyi Intézet.

A veszélyeztettek közé tartoznak a várandós anyukák, a cukorbetegek és a hatvan évnél idősebbek közül azok, akiknek valamilyen szív és érrendszeri, vagy légzőszervi betegségük van.

Nemcsak ők, hanem az egészségügyben és a közoktatásban dolgozók is ingyen kapják meg a védőoltást. Magyarországon az idősebbeknek közül is csak minden harmadik oltatja be magát. Tavaly a térítés nélkül adható 1,3 millió oltóanyag fele a patikákban maradt. A bizalmatlanság, ha nem is egyik napról a másikra, de azért múlik. Mindenesetre az Országos Közegészségügyi Intézet főigazgató-helyettese elmondta: felkészültek a járványra. Idén is – a korábbi mérsékelt érdeklődés ellenére – 1,3 millió térítésmentes oltóanyagot rendelt az intézet.

Hirdetés

A Házi Gyermekorvosok Országos Egyesületének elnöke ugyanakkor korábban azt mondta: A korábbiaknál elterjedtebb és durvább lefolyású megbetegedésekkel járó influenzajárványra kell számítani az idén, mert a déli féltekén, Ausztráliában a korábbiaknál súlyosabb járvány jelentkezett.

Forrás: atv.hu

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!