Öngyilkos lett egy tizenéves, mert házasságra kényszerítették!

Hirdetés

Öngyilkos lett egy 15 éves diák India Bihar kerületéből, miután kényszerítették arra, hogy házasodjon össze az idősebb testvére özvegyével, egy 25 éves nővel. A fiú, Mahadev Das felakasztotta magát.

A fiú édesapja szerint Mahadev nem akart hozzámenni a nőhöz, aki egyébként úgy kezelte a nála 10 évvel fiatalabb fiút, mint a saját gyerekét. A család szerint a lány hozzátartozói erőltették a házasságot. A lány előző férje, Mahadev bátyja 2013-ban halt meg munka közben. A cég, amelynél dolgozott, emiatt kompenzációt fizetett, amelynek egy részét az apa átutalta az özvegynek. A lány családja azonban számonkérte, hogy miért nem a teljes összeget adja oda a lányuknak, és választás elé állították az apát: vagy utal, vagy hozzáadja a kisebbik fiát is a lányukhoz. Végül az esküvőt tartották meg, amely után pár órával Mahadev felakasztotta magát. A rendőrség ezután nyomozni kezdett a lány családja után gyermekházasság miatt.

Bihar megyében a legmagasabb a gyerekházasságok száma Indiában, egyes területeken akár a 66 százalékot is elérhetik. A fiatal fiúk hozzákényszerítése idősebb lányokhoz szintén gyakori.

(IndiaTimes)

Hirdetés
Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!