Újra az oroszoké lesz Kelet-Európa?

Hirdetés

Oroszországban úgy látják, hogy az EU kelet-közép-európai tagországai belefáradtak az egyértelmű nyugati orientációba, ami utat nyit azelőtt, hogy Oroszországgal boruljanak össze.

A Lengyelországban és más kelet-európai országokban zajló folyamatok, reményt adnak arra, hogy javulnak a kapcsolataik Oroszországgal. Más szóval a “tiszta nyugati” orientációból való kiábrándulásból Moszkva húzhat hasznot – adta közre az onet.pl a Gazeta.ru helyzetértékelését.

Az EU egyre gyakrabban veti az unió egyes kelet-közép-európai tagországainak szemére, hogy eltérnek az európai demokratikus értékektől. Az Európai Parlament novemberben szankciókat bevezetését javasolta Lengyelország ellen – emlékeztet az orosz hírforrás, amely szerint lehet, hogy ezzel kapcsolatos Beata Szydlo kormányfő lemondása is.

Az orosz megfigyelők szerint szerint Varsóban arról beszélnek, hogy a lengyelek kiábrándultak a nyugati orientációból, ami hatással lehet a lengyel-orosz kapcsolatokra. Lengyelország belefáradt Európába – szól a cikk címe -, és ez esélyt ad Oroszországnak.

Szergej Oznobiscsev orosz stratéga felhívja a figyelmet arra, hogy Lengyelországban, Csehországban és Magyarországon hasonló folyamatok játszódnak le, ami reményt kínál arra, hogy Oroszország kihasználhatja ezt a helyzetet. Lengyelország és Oroszország szomszédok maradnak, ezt a tényt nem lehet megváltoztatni, tehát van értelme a kapcsolatok megújításának.

Hirdetés

Forrás: napi.hu

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!

Kövess minket a Facebookon!