Üzent az ISIS: “Po­kollá vál­toz­tat­juk Pá­rizst szil­vesz­ter nap­ján!”

Hirdetés

Az ISIS késes tá­ma­dá­so­kat ígér, és azt ál­lítja, hogy fe­les­le­ge­sek a be­ton­töm­bök… A szak­értő sze­rint eze­ket az üze­ne­te­ket ko­mo­lyan kell venni.

“Pokol lesz szilveszter napján” – ígéri legújabb internetes üzenetében az Iszlám Állam – írta meg a Daily Mail. Tekintettel arra, hogy a kép háttérben a magyar turisták által is kötelezően meglátogatandó Diadalív /Arc de Triomphe/ szerepel, ez egyértelműen egy párizsi támadásra utal.

Azt is jelzi, hogy hiába űzték ki őket Irakból és szinte teljesen Szíriából,a mozgalom fő célja – amely szerint Európából “Kalifátust” kell létrehozni – semmit sem változott.A lap által megszólaltatott biztonsági szakértő szerint

komolyan kell venni ezeket az üzeneteket, tekintettel arra, hogy ezek egyben harcra szólító felhívások a már Párizsban vagy valahol Franciaországban, esetleg még távolabb élő “magányos farkasok”, dzsihadisták számára, hogy szilveszter napján támadjanak.

A terror-propaganda egy másik poszterén különböző németországi karácsonyi vásároknál felállított betontömbök képei láthatók, azzal a kommentárral, hogy “ezek teljesen feleslegesek, mert majd késsel támadunk”. Látható, hogy a kés, mint jelkép a párizsi poszteren is főszerepet kapott.

Hirdetés

Mindenesetre, mindez azt is jelentheti, hogy a betontömbök alkalmazása nagyban megnehezítette a “magányos farkasok” dolgát.

Forrás: daily mail

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!