Megdöbbentő valóság, amit Kim Dzsongun rejteget a világ elől!

Hirdetés

Eric Lafforgue egy igen szerencsés fotós, ugyanis azon kevesek közé tartozik, aki nemcsak, hogy ellátogathatott Észak-Koreába, de megpillanthatta az ország, valamint az ott élők valódi arcát és mindennapjait is. 2008 óta összesen hat alkalommal utazott a távol-keleti országba, és a memóriakártyáinak köszönhetően jó néhány olyan fotót sikerült kimentenie az országból, amit tilos lett volna elkészítenie, vagy amiről azt javasolták neki, hogy érdemes lenne törölnie. Ezekből szemezgetünk most.

Az észak-koreai vezetés szereti megmutatni a külföldi látogatóknak az ország „szebbik” arcát, így például számítógép előtt ülő gyerekekhez vezet téged a turistavezető, sőt, arra buzdít, hogy fotózd le őket. Persze a megfelelő szögből, mert ha az is látszik a fotón, hogy nincs áram, akkor a képet letörölteti veled.

 

 

Hirdetés

A katonák is emberek, és néha segítenek a helyi, egyszerű gazdálkodókon. Pedig Eric szerint nem túl ildomos ilyesmit tenni, illetve fotózni.

 

Már régóta keringtek arról szóbeszédek, hogy az észak-koreaiak néha arra kényszerülnek, hogy füvet, páfrányt, levelet vagy akár fakérget egyenek. Nyilvánvaló, hogy Kim Dzsongunék nem repesnének az örömtől, hogy ilyen fotók kerülnek ki az országból:

Hirdetés

 

Amikor nehéz idők járnak, a gyerekeknek is ki kell venniük a részüket a munkakollektívából:

 

Bár Phenjanban az utóbbi időben az autók kissé megsokasodtak – jó, azért ne essünk túlzásba –, az emberek egy része még mindig csak próbálja megszokni ezt. Ezek a gyerekek például ugyanúgy az út közepén játszanak és mászkálnak, mint nem olyan rég, amikor még alig voltak autók.

Hirdetés
Hirdetés

A rezsim előszeretettel mutogatja propagandacélból a külföldieknek, hogy milyen jó dolguk van a fiataloknak az egész országban. Azok a gyerekek viszont, akik vidékről jöttek, a mozgólépcsőt sem merik használni, ugyanis sosem láttak még ehhez foghatót

Az olyan vidéki családokat, ahova a turisták ellátogathatnak, előre kiválasztják, azonban ilyenkor is akad egy-egy részlet, amely megmutatja, hogyan is élnek valójában:

 

Ez a halász egy nagyobb abroncsot használ csónakként, ez sem vet túl jó képet Észak-Koreára:

 

Mosás vidéken:

 

Oszd meg másokkal is, hogy az egész világ lássa!

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!