Babis: “Nem nyugodhatunk bele szó nélkül abba, hogy két nagy állam és a bizottság diktál mindent”

Hirdetés

Andrej Babis cseh miniszterelnök interjújában beszélt a kvótákról, valamint az Európai Unió jelenlegi helyzetéről.

Az ANO elnöke a Politicónak adott interjújában beszélt arról, hogy ő Európa-párti, azonban ez nem jelenti azt, hogy nincsenek óriási gondok jelenleg az unióval.

Természetes, hogy Európa-párti vagyok. Csehországban vannak olyan pártok, melyek a blokkból való kilépést szorgalmazzák. Ők is bejutottak a parlamentbe 11 százalékkal, és ha nem értjük meg a jelenlegi politikai helyzetet, akkor legközelebb 30 százalékot szereznek” – mondta Babis, utalva a cseh-japán származású Tomio Okamurára.

Mint ismert, Magyarország és Lengyelország mellett Csehország ellen is eljárást folytat az Európai Bizottság, amiért azok nem akarnak részt venni a migránsok újraelosztásában. Babis szerint a migrációs kérdés megoldását a határvédelemben kell keresni, valamint a bevándorlók afrikai, közel-keleti anyaországainak megsegítésében:

Ezek a kvóták működésképtelenek és megosztják Európát. És ezzel Európa megítélése csorbul, hiszen állampolgáraink számára egy ilyen kezdeményezés nem fest jó képet az Európai Unióról.”

Hirdetés

Bár legfőbb politikai szövetségeseként többek közt Emmanuel Macront nevezte meg, ugyanakkor leszögezte, hogy az unió nem tud működőképes maradni, ha Franciaország, Németország és az Európai Bizottság figyelmen kívül hagyja a kvótaellenes álláspontokat az unión belül.

“Nem nyugodhatunk bele szó nélkül abba, hogy két nagy állam és a bizottság diktál mindent.” –  szögezte le Andrej Babis

Forrás:888.hu

Hirdetés

Hirdetés

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!