Földön kívüli szerkezetet talált egy amatőr csillagász, a NASA-t is értesítették!

Hirdetés

Egy amatőr csillagász bukkant rá. Az egész NASA nagyon izgatott lett. Senki sem tudja, hogy került elő.

Nem akármire bukkant egy amatőr csillagász. Először még ő maga sem hitt a szemének, amikor aztán jobban szemügyre vette a látottakat, már biztosra vette.Azonnal telefonált is a NASA-nak, mert tudta, hogy erről az amerikai űrügynökségnek tudnia kell.

A NASA megdöbbenésére sejteni is lehetet, hogy pontosan mi ez. Ez egy fémes tárgy, egy olyan valami, ami a Földön kívül kering. A szakértők most azon dolgoznak, hogy felvegyék a kapcsolatot a szerkezettel.

Időközben a NASA kiadott egy tájékoztatást a helyzetről, amiben egyértelműen rávilágítottak a dolgokra. Egy jóval korábbi műhold, az Imager for Magnetopause-to-Aurora Global Exploration (IMAGE) jeleit sikerült fognia – számol be az IFLScience.

Patricia Reiff, a Rice Egyetem munkatársa a Science-nek azt mondta, jók az esélyek, hogy a műhold még mindig működőképes.

Hirdetés

A műhold a Föld magnetoszférája és a napszél közti interakciókat tanulmányozta. 2005 decemberében azonban az űreszköz kommunikációja megszakadt, ezért a kutatók úgy vélték, hogy az IMAGE elveszett. Tilley felfedezése után beszélt James L Burch-csal, a Délnyugati Kutatóintézet szakértőjével, aki a korábbi misszió vezető kutatója volt. Burch aztán értesítette egykori csapata tagjait.

A szakértők azt tervezik, hogy maguk is felveszik a kapcsolatot a műholddal.

OSZD MEG másokkal is!

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!