Megdöbbentő: nehezebb kiiktatni a terroristákat, mint gondoltuk

Hirdetés

Nem olyan egyszerű eltüntetni a radikalizáló anyagokat és posztokat az internetről, rengeteg jogi akadályt kell leküzdeni.

Magyarország kiberkoordinátora, Rajnai Zoltán szerint a terrorista tartalmak közösségi oldalakról történő eltávolításához a tartalmak szűrése és jogi eszközök egyaránt szükségesek. A brit miniszterelnök ugyanis davosi beszédében arra szólította fel az online közösségi felületeket működtető globális cégeket, hogy a terrorizmussal kapcsolatos feladatok megoldásban ők is vállaljanak részt a politikusok és az országoknak mellett, erről egyébként korábban több ízben is szó esett.

A nemzetközi környezetben az adatszolgáltatóknak, így a közösségi oldalaknak is üzleti érdekeik vannak. Ezt kell szembevetni az Európát, az Egyesült Államokat, vagy a világ bármely részét veszélyeztető terrorizmussal, ám mindezek mellett biztosítani kell a szűrést végző munkaerőt vagy algoritmusokat, valamint a megfelelő jogi keretet. Az álhírek kiszűrése ráadásul leterheli a rendszert, így ezek kivédését is előbb meg kell oldani, mielőtt egyáltalán kiűzhetnénk a terroristákat a virtuális térből.

Forrás: privatbankar.hu

Hirdetés
Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!