Megtudtuk: Életképes volt a meggyilkolt csecsemő

Hirdetés

A Nógrád Megyei Főügyészség indítványt tett annak a nőnek az előzetes letartóztatására, aki a megalapozott gyanú szerint megölte újszülött gyermekét Pásztón. A gyanú szerint az asszony ez év első napjaiban életképes, legalább 37 hetes terhességből származó gyermeket szült, majd kioltotta a csecsemő életét. A gyermek fejét később egy kutya találta meg.

Az előzetes igazságügyi orvosszakértői vélemény szerint a baba élve született, a fej és a nyak több részén sérülések, valamint elmozdulásos koponyacsont-törés is észlelhető volt a vizsgálat során. A gyanúsított cselekménye – az eljárás jelenlegi szakaszában rendelkezésre álló adatok szerint – kimeríti a tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének fogalmát.

Az ügyészség indítványa szerint a bűncselekmény tárgyi súlyára figyelemmel – a büntetés nagysága, a kiszabható tíztől húsz évig terjedő, vagy életfogytig tartó szabadságvesztés miatt – megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén a gyanúsított megszökne, vagy elrejtőzne. Így az eljárási cselekményeknél a jelenléte az előzetes letartóztatásának elrendelése nélkül nem lenne biztosítható. Ugyancsak feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén a gyanúsított a tárgyi bizonyítási eszköz elrejtésével vagy megsemmisítésével megnehezítené a bizonyítási eljárást – közölte dr. Bóna Gyula megyei főügyész.

A Salgótarjáni Járásbíróság péntek délelőtt dönt arról, hogy előzetes letartóztatásba kerüljön-e a nő.

Forrás: nool.hu

Hirdetés
Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!