Nagyon jó hír egy nógrádi településnek

Hirdetés
Régi álma vált valóra a falu, s főként a négy hamarosan felújított utca lakóinak, akik legnagyobb örömére több mint 15 millió forintot fordít a település erre a célra – mondta el Etes  polgármestere.
Lénárt Dezső hozzátette, első­sorban azokra az utakra pályáztak, amelyek még az ivóvízhálózat kialakítása után lettek rendbe téve­. Ezt követően történtek még egyéb közműfejlesztések is, amelyek következtében a burkolat mindig meg lett bontva, így szinte mindenhol megsüllyedt, éppen ezért felújításra szorulnak. A Forgách út elején található egy 55 méteres szakasz, amely nem lett rekonstruálva az ­utca ­többi részével együtt. Akkor ugyanis még jó állapotban volt, mára viszont kátyússá vált. A faluban található a hosszú, rendkívül keskeny, 575 méteres Mikszáth ­Kálmán utca. A közmunkaprogram keretein belül építettek már hozzá támfalat, most pedig a közműaknák szintre emelését, illetve a burkolat felújítását végzik el. Ehhez kapcsolódik rögtön a Kossuth utca, ahol szintén a közműfejlesztés nyomait kell eltüntetni. Ez a szakasz 190 méter hosszúságú, picit szélesebb, mint a többi. Ezenkívül maradt még a kis Bem út. Ennek az eleje viszonylag jó állapotban van, azonban a fennmaradó, 145 méter hosszúságú részét szintén érintette a közműépítés. Hiába lett jól helyreállítva, a burkolatok között befolyt a csapadékvíz, ezért megsüllyedt.

Ezeken felül maradt még néhány utca, melyekre ráférne a felújítás, azonban a több mint 15 millió forintos összegbe ennyi fér bele. A munkákhoz 2,3 millió forintos önrésszel kellett hozzájárulnia a falunak.

A munkálatok megkezdéséhez fontos a megfelelő időjárás, ­illetve a kivitelezőcég megtalálása – mondta el a polgármester. A nagy útépítő vállalkozásokat jelentősebb beruházások kötik le, így valószínű, hogy nehezen tudják őket bevonni. Ennek ellenére mégis felveszik velük a kapcsolatot. Az egyik cégnek ugyanis korábban volt olyan részlege­, amely eszközparkilag a kis ­utcákra rendezkedett be.

Forrás: nool.hu

Hirdetés
Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!