Tizenhat éves palesztin lány félemlítette meg az izraeli katonákat

Hirdetés

Az izraeli katonai ügyészség (!) ma vádiratot nyújtott be ’Áhed et-Támími, 16 éves palesztin lány ellen a megszálló katonák öt rendbeli megtámadása, erőszakra való uszítás és a „harcosok” megfélemlítése miatt. A lány édesanyját, Nárimán et-Támímit pedig azzal vádolják, hogy az egyik közösségi oldalon egyenes adásban közvetítette megszálló katonák elleni tüntetést, s ezzel további rendbontásra uszította a palesztinokat – írja a Há-Árec című izraeli napilap, amely a katonák elleni „súlyos támadásról és megfélemlítésről” videót is kitett a honlapjára.

A december 19-én letartóztatott ’Áhed et-Támími szabadon bocsátásáért világszerte tüntetnek.

 

December 15-én a megszállt Ciszjordániában levő, közel 600 lelket számláló Nebi Száleh nevű palesztin faluban helybeliek tüntettek a zsidó megszállás ellen. A település legnépesebb családja, az et-Támími család három nő tagját, egy édesanyát, a leányát és az utóbbi unokahúgát négy nappal a tüntetés után letartóztatták, majd előzetes letartóztatásba helyezték őket. A bíróság által többször is meghosszabbított előzetes letartóztatás után a katonai ügyészség az anya és lánya ellen ma vádiratot adott ki. Az első rendű gyanúsítottat, a 16 éves ’Áhed et-Támími katonák elleni súlyos támadás, katonák megfenyegetése, katonák tevékenységének megzavarása, uszítás, illetve ember és vagyontárgy megdobálásával vádolják.
Amint az a ma kiadott vádiratból kiderül, a 16 éves ’Áhed et-Támími megtámadta a házuk mellett (a környezetükre gépkarabélyt tartó – H. J.) két katonát, miközben a lány édesanyja, Narimán et-Támími az Fb-oldalán élő adásban közvetítette a jelenetet. A felvételen látható szőke lány, ’Áhed et-Támími, meglökte a katonákat, majd „fenyegetően” azt kiáltotta: „Takarodjatok innen, vagy kaptok tőlem egy öklöst!”. Ezután a lány megrúgta a katonákat, majd arcul ütötte őket.

Hirdetés

Az ügyészség ezen kívül azzal is vádolja a palesztin lányt, hogy az édesanyja Fb-oldalán rögtön a fentebb leírt eset után a következő szavakkal „uszított” az izraeli katonaság ellen: „Remélem, hogy ezek után mindenki részt vesz a tüntetéseken, mert eredményt csak így lehet elérni. A mi erőnk a kövekben van. Remélem, az egész világ összefog Palesztina felszabadítása érdekében. Trump bejelentette a döntését (arról, hogy Jeruzsálemet Izrael fővárosának tekinti – H. J.), s ezért viselniük kell a részünkről megnyilvánuló válasz következményeit – legyen az késeléses, öngyilkos merénylet vagy kődobálás.”

Narimán ’Áhed, a lány édesanyja ellen azért nyújtott be vádiratot az izraeli katonai ügyészség, mert a katonák elleni, tettlegességgel is járó föllépést közvetítette az Fb-oldalán, amelyet több ezren követtek, s ezzel az uszítás súlyos bűncselekményét követte el. Súlyosbítja a vádlott helyzetét, hogy a közösségi oldalára kitett videót később több tucat ember tetszikelte.

video: https://www.facebook.com/TheShadow69/videos/10155694250135255/

A nyugati sajtóban a palesztin nők letartóztatása után elterjedt a hír, miszerint az édesanya és a leánya keresztény palesztin. Nos, a 16 éves lány szőke haja és világos bőre téveszthette meg a hírt közlőket, mert az említett Nebi Száleh ciszjordániai faluban nem élnek keresztények, s a letartóztatottak neve is a muszlim mivoltukra utal. Mindez persze nem változtat azon a tragikomikus lényegen, hogy a megszálló izraeli katonák ellen már lánykák is föllépnek, s a Közel-Kelet egyetlen demokráciájában polgári személyek sorsáról katonai ügyészség, illetve törvényszék dönt.

Forrás: kurucinfo

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!

Kövess minket a Facebookon!