Trumpnak elege van: ez az utolsó esély az alkura

Hirdetés

Oroszország elutasítja Donald Trump amerikai elnök közleményét az iráni atomprogramról kötött hathatalmi megállapodással kapcsolatban.

Az amerikai elnök bejelentése szerint egyelőre meghosszabbítja az Irán elleni szankciók felfüggesztését, de mint írta, “ez az utolsó eset”, hogy kiterjeszti a szankciók felfüggesztését további 120 napra.  Nyilatkozatában elmondta: az Egyesült Államok még nem vonul ki a megállapodásból, de a mostani igazolás jelentette az utolsó esélyt. Amennyiben viszont nem kerül elérhető távolságba az egyezmény módosítása, Washington a maga részéről azonnal felmondja azt.

A iráni kormány hivatalos közleményében elmondta: nem hajlandóak újratárgyalni a megállapodást. Az orosz külügyminiszter-helyettes szerint az amerikai elnök buldózerrel próbálja megváltoztatni a megállapodást. Hozzátette: szerinte az amerikai kormány már eldöntötte, hogy a maga részéről felmondja a megállapodást, ami egy “nagy külpolitikai hiba” volt.

Az Európai Unió kimérten reagált a Trump indítványára Federica Mogherini kül- és biztonságpolitikai főképviselőjének szóvivője szerint az EU tartja magát az Iránnal kötött atomalkuhoz. Hozzátette: tudomásul vesszük az amerikai elnök nyilatkozatát, számunkra azonban a legfontosabb a megállapodásban foglaltak teljes és hatékony betartása.

Forrás: privatbankar.hu

Hirdetés
Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!