3 dolog, amiből nem érdemes újat venni

Hirdetés

Használtat vennénk, de legyen szinte új? Tanácsok kezdőknek a használt áruk piacán a garantált sikerélményért.

Ha használt termékeket vásárolunk, azzal védjük a környezetünket, nem beszélve a pénztárcánkról. De mi az, amit valóban érdemes másodkézből venni?

loading...

Az alábbi három területen könnyen találunk jó minőségű, szinte új termékeket jó áron, és sikerélménnyel zárhatjuk vásárlásunkat. Hamar otthonosan mozgunk majd a használt termékek online piacán, és miközben profi vásárlók lettünk, profi eladókká is válhatunk.

A friss szülők mindig megdöbbenve tapasztalják, hogy mennyire drágák a babaholmik. Mégis hogy kerülhet egy zsebkendőnyi rugdalózó több ezer forintba? Egy babakocsi ára hogy vetekedhet lassan egy autó árával? Vannak dolgok, amikre elkerülhetetlenül költeni kell. Ilyen például a pelenka, a törlőkendő, vagy akár a cumi. Viszont rengeteg dolog van, amit nemcsak hogy érdemes, de szinte kötelező lenne használtan venni, elképesztően sokat spórolhatunk vele. Egy éves kor alatt a bodyk, kiscipők, ruhák általában tökéletes állapotúak, mivel első kis tulajdonosuk hamar kinőtte őket. Babakocsit, babaülést és hordozót is találunk jó áron, érdemes őket használtan beszerezni, és nemcsak azért, mert horribilis áron tudnak adni egy-egy darabot, hanem azért is, mert ezek tényleg kipróbált, bevált darabok, és ráadásul kérdezhetünk az eladótól a tapasztalatairól.

Szerencsére míg a könyvet valaki kiolvassa, a betűket nem olvassa ki belőle. Egyértelműen jó választás könyvet használtan venni, igazi kincsekre lelhetünk a bolti ár töredékéért. Első kiadások, dedikált példányok szép számban akadnak, de vehetünk akár egész könyvespolcot is, tele könyvekkel, vagy ha ez sem elég extrém, beruházhatunk több száz éves antik darabokra. Kedvenc íróink újabb köteteivel nem nyúlhatunk nagyon mellé, de választhatunk számunkra ismeretlen szerzőt is, lehet, hogy megtaláljuk az új kedvencünket. Így, hogy negyedáron kapjuk meg a könyveket, nem bukhatunk nagyot akkor sem, ha egyszer olvasós kötetet szereztünk be.

Hirdetés

A gyerek évente új sportba lesz szerelmes? Tavaly még kosárbajnok akart lenni, idén jégkorizna, jövőre meg majd biztosan lovagolni akar. Ne rohanjunk azonnal a boltba, hogy megvegyük az összes drága felszerelést! Lehet, hogy ez lesz élete sportja, és az olimpián könnyek között köszöni meg a szülői támogatást, de könnyen kiderülhet, hogy nem. Ha nem ő a jégpálya ördöge, és minden edzés után zúzódások tömkelege figyelmezteti erre, vagy egy hónap után lukaskezűnek csúfolják a heti egy kosáredzésen, esetleg kiderül, hogy mégsem olyan pofonegyszerű megtanulni lovagolni, akkor nem érdemes erőltetni a dolgot. Az anyagiak ne állítsanak meg minket attól, hogy a gyerek belevágjon egy új sportba, de az első szetteket szerezzük be használtan!

Forrás: femina.hu

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!

Kövess minket a Facebookon!