Az ENSZ migránssimogató politikusa újabb ötlettel állt elő!

Hirdetés

A Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) egyik igazgatója csütörtökön az Európai Parlament összevont szakbizottsági ülésén hangsúlyozta: a migráció hatása túlnyomórészt pozitív a gazdasági és a társadalmi dinamika szempontjából, nem problémaként, hanem kezelendő jelenségként kell tekinteni a bevándorlásra.

Felszólalásában Michele Klein Solomon az ENSZ készülő migrációs csomagjáról beszélt, aláhúzva, ez egyedülálló lehetőséget jelent egy kiegyensúlyozott, átfogó és hosszú távú megoldás elfogadására, amely mind a befogadó, mind a származási országoknak előnyére válik. Szerinte az emberi történelemnek mindig is része volt a bevándorlás,”  és most sem fog megszűnni egyik napról a másikra, a cél tehát a biztonságos, rendezett és felelős keretek kialakítása kell hogy legyen, mivel a nemzeti és nemzetközi rendszerek működőképessége kérdésessé vált. Az igazgató beszélt a demográfiai kérdésekről is, elmondta, hogy a fejlett világban egyre zsugorodik a rendelkezésre álló munkaerő, a fejlődő országokban azonban ennek épp az ellenkezője tapasztalható.

Bizonyosan nem a migráció az egyetlen válasz a demográfiai kihívásokra, de kétségtelenül a megoldás részét kell képeznie ennek is”– fogalmazott.

Az MTI szerint hangsúlyozta, a migráció kihatással van és lesz a társadalmak összetételére, a kormányoknak pedig kezelniük kell a fokozódó etnikai és vallási sokszínűséget, ezt azonban lényegesen megnehezítik az ezzel kapcsolatos, hamis információkon alapuló, “mérgező narratívák”.

Solomon szerint a közbeszédnek kiegyensúlyozottabb, tényeken alapuló narratívára kell átállnia. Hozzátette, jelenleg a diskurzus a félelemre épül, ennek nyomán pedig felütötte a fejét az iszlamofóbia és a rasszizmus, ezért a tények megfelelő bemutatására és az ösztönszerű érzelmi reakciók kezelésére lenne szükség. Hogy honnan és mi alapján idézett, nem tudni, de szerinte  a statisztikák szerint a migránsok kevesebb bűncselekményt követnek el a helyieknél, és többet tesznek be a közösbe, mint amennyit kivesznek belőle, ráadásul az érkezők között sok a vállalkozó szellemű ember, aki hajlandó kockázatvállalásra, és ez serkenti az innovációt a társadalomban.”

Hirdetés

A meglehetősen alultájékozott tisztségviselő emellett arra kérte a képviselőket, hogy támogassák az IOM javaslatát, melynek értelmében uniós vízumot kellene létrehozni azon kiszolgáltatott, sérülékeny migránsok számára, akik nem jogosultak menekültstátuszra, de különleges védelemre szorulnak. Legális migrációs csatornákat kellene kialakítani, a jogosulatlan bevándorlókat vissza kell fordítani, továbbá foglalkozni kell a kiváltó okokkal, s a gyökerénél kell kezelni a jelenséget – mondta.

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!