Az LMP tényleg megakadályozza az Orbánváltást?

Hirdetés

Hosszú hetek óta érik ez a poszt, de eddig elhessegettem a gondolatot. Mindig arra jutottam, hogy az LMP csak szórakozik velünk, játssza az agyát, aztán elindul végre a koordináció felé. Még a múlt héten is biztosra vettem, hogy napokon belül módosítanak a dumájukon, de a legfrissebb hírek alapján kezdek elbizonytalanodni. Ezek baszki képesek lesznek külön indulni, megtolva Orbán szekerét?

Értem, hogy egy picsányit nőtt a népszerűségük, ülni kell a vonaton, amíg lehet. Értem, hogy már nevük is meghatározza a politikájukat, minden jóérzésű magyar pont ugyanannyira rühelli a szocikat és Gyurcsányt, mint ők. Valóban az lenne az ideális, ha úgy lehetne kormányt váltani, hogy a korábban levitézlett pártok nélküli tiszta erők jönnek. Egy a gond: erre az esély nulla. Ezt már elbasztuk, ez nincs. Tessék már végre tudomásul venni az alaphelyzetet: a mocskos rezsim elcsalt választási rendszerében kell megpróbálni Orbán leváltását, ha erre választás keretében akarunk sort keríteni.

Innentől minden más lényegtelen, minden Orbánváltást akaró pártnak az alapján kell politizálnia, hogy miként tud a váltáshoz a leginkább hozzájárulni. Az LMP-nek is. Hiába van itt sok jó és tisztességes arc, legkésőbb most kell elkezdeni az egyeztetéseket az optimális koordinációról. Mi a faszt akartok a Momentummal? Ők nem tudtak élni az esélyükkel, nullák. Gémesi jó arc, de súlytalan. Most már jó lenne az egyetlen fontosra koncentrálni,tessék leülni tárgyalni szépen a visszalépésekről.

Szél Detti nagyon felkúrta az agyam a Heti Válaszos interjújával. Azt mondja, Karácsony Gergő “velünk ellentétben nem a magyar politika megújításában érdekelt”. Nos, megújítani akkor lehet, ha Orbán bukik. Karácsony ezért hozta meg azokat a kompromisszumokat, amelyeket meghozott. Ő is pont annyira rühelli a szocikat, akikkel összeállt, mint ti, csak a célhoz nem volt más lehetősége. Ezt kéne nektek is sürgősen felismerni.

Pécs és Mellár válaszút. Ha még a függetlenként induló saját szakértőtök mögé sem álltok be, az mindennek az alja. És ez a duma magyarázatként? “a Fidesz akkor lesz leváltható, ha a választók alternatív erőteret látnak, ez jelenleg az LMP”. Nos, finoman, egy faszt. Egy ilyen rétegpárt sose lesz váltópárt, de még mérleg nyelve se. Azt kellene felfognotok, hogy kurvára nem a párt identitásának feladása az, ha olyan módszerrel harcoltok a változásért, amibe egy elcsalt választási rendszer kényszerít benneteket.

Hirdetés

Igen, pártdöntés van arról, hogy mi a stratégia, de ezt bármikor meg lehet változtatni. Rajta, nem sok időtök maradt. Nélkületek nincs esély az Orbánváltásra, de ha ti beleálltok, akkor is sok még a meló, hogy a népben tudatosuljon, hogyan kell szavazni: mindenhol a legesélyesebb ellenzéki jelöltre.

Forrás :Hakapeszi Miki 

 

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!