Brexit: befellegzett a fapados járatoknak?

Hirdetés

A Ryanair megerősítette, hogy 2019 szeptemberétől egy úgynevezett “brexit záradékot” csatol a jegyek mellé, amely „a szabályozási környezetnek megfelelően teszi majd lehetővé a járat lebonyolítását”, mivel Nagy-Britannia Európai Unióból való kilépésének feltételei még mindig bizonytalanok.

A repülőtársaságok egyértelmű álláspontot várnak Nagy-Britanniától a jövőben a nyílt égbolt megállapodással kapcsolatban. Ez a szerződés az, amely lehetővé teszi és szabályozza az Egyesült Államok és az uniós országok közötti transzatlanti járatok indítását a brexit után.A Ryanair vezető marketingszakértője elmondta: “semmi nem változott” a légitársaság szempontjából, várnak, mivel Nagy-Britannia 2019-ben elhagyja az Európai Uniót, és „jelenleg még mindig nincs alternatívája a nyitott égboltnak”. A Ryanair közleménye szerint, ha a nyitott égboltra továbbra sem születik szabályozási alternatíva, akkor „2019 áprilisa után meg kell fontolniuk egy módosítást az Egyesült Királyságba irányuló és onnan induló utazások feltételeiről”.

Tavaly a Thomas Cook utazási ügynökség – amely Európa második legnagyobb utazási irodája – egy olyan záradékot tett hozzá szerződéseihez, hogy a cég nem lesz köteles kártérítést fizetni, amennyiben  „légtérblokk” következik be.

A londoni kormány szóvivője szerint „a repülés elengedhetetlenül fontos az Egyesült Királyság gazdasága számára, és elkötelezettek a lehető legjobb ajánlat megalkotásában”.

A Ryanair szerint a foglalások a bizonytalan helyzet ellenére is stabilak.A Ryanair azt is bejelentette, hogy kötelezettséget vállal az általuk használt műanyagok eszközök csökkentésére, és készült egy ötéves terv is, amely tartalmazza annak menetrendjét, hogy miként szabaduljanak meg a műanyagoktól.

Hirdetés

Az utasoknak ez olyan változásokat jelent, mint például a fából készült evőeszközök használata, vagy a biológiailag lebomló kávéspoharak.”

Emellett a Ryanair létrehoz a cégen belül egy követelésekkel foglalkozó csapatot, amely az utasok kártérítési igényeivel foglalkozik. Azt tervezik, hogy így gyorsul a bejelentések kezelésének ideje, amit 10 napon belül el kell majd kezdeniük kivizsgálni és szó van egy automatikus kompenzációs rendszer bevezetéséről is.

Forrás: origo

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!