Döbbenetes dolog derült ki a pizzáról és a reggeli étkezésről!

Hirdetés

Ezt nem fogod elhinni, pedig most tudósok egy kutatással támasztották alá. Mindent megváltoztathat, amit a reggeli étkezésről hittél!

Kapaszkodj meg, ez elsőre nagyon bizarrul fog hangzani, pedig a tudomány most alátámasztotta.

Arról van szó, hogy azt találták, hogy a pizza egészségesebb reggeli, mint a gabonapehely!

Vagyis a Fortune szerint, és az elvégzett kutatások szerint is jobban járunk reggel egy szelet pizzával, mint egy tál frissnek és egészségesnek mondott gabonapehellyel.

Chelsey Amer, a kutatás vezetője a Dialy Mailnek adott egy interjút, ebben elmondta, hogy ez miért is van így.

Hirdetés

“Lehet, hogy meg fog lepődni, de egy átlagos pizzaszelet és egy tál teljes tejes gabonapehely közel ugyanannyi kalóriát tartalmaz. A pizzában viszont sokkal több a fehérje, ami eltelít és fokozza a jóllakottságot a reggel folyamán” – mesélte. Az igaz, hogy a pizza ugyan zsírosabb, azonban kevesebb benne a cukor, és ez a legfontosabb. A cukor ugyanis nem telíti annyira a gyomrot és csak növeli később az éhségérzetet. A gabonapelyhek nagyon gyakran agyon vannak cukrozva, tele vannak különféle mesterséges édesítőszerekkel, ételszínezőkkel vagy egyéb adalékanyagokkal, stabilizátorokkal.

Vagyis már korán reggel elmondhatjuk, hogy a közhiedelemmel ellentétben nem sokat tettünk az egészségünkért.

Persze a dolog nem ennyire fekete és fehér, mivel a képet lehet árnyalni azzal, hogy figyelembe vesszük, pontosan mi is kerül a tálba. A zabpehely például jobb választás, mint a kukoricapehely, illetve az se mindegy, hogy a cukrosabb ananászos pizzát választjuk, vagy mondjuk brokkolisat. A reggelik ilyen szempontból nézve a koronázatlan király egyelőre azonban a tükörtojás vagy a főtt tojás marad, ezek ugyanis még egészségesebbek, mivel gyakorlatilag zsírszegények, de rengeteg fehérje van bennük.

OSZD MEG másokkal is!

Forrás: avilagtitkai.com

Hirdetés

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!