Friss: Orbán Viktor mai nyilatkozata

Hirdetés

Orbán Viktor miniszterelnök a Veszprémi 7 Nap városi hetilap csütörtöki számában megjelent interjúban úgy fogalmazott:

“azt a kultúrát kell megtartani Magyarországon, amelyben minden magyar ember otthon érzi magát, ezt pedig – függetlenül attól, hogy valaki vallásos vagy sem – úgy hívják, hogy keresztény kultúra.”

loading...

Orbán Viktor az ENSZ-jelentés kapcsán a migrációt népvándorlásnak nevezte, és kijelentette: az európai színtér után az ENSZ fórumain is el kell mondani, hogy Magyarország szerinta migráció veszélyes dolog,azt nem bátorítani, hanem inkább fékezni kell.

“Ahelyett, hogy nagy néptömegeket mozgatnánk egyik helyről a másikra, arra kell fordítani az erőinket, hogy mindenkinek ott segítsünk, ahol született, és mindenkinek legyen lehetősége emberhez méltó életet élni a saját országában” – fogalmazott.

A miniszterelnök beszélt a nemzeti konzultációról is. Elmondta: az, hogy véleménye egybeesik a választópolgárokéval, “nagy erőt és felhatalmazást ad” számára.

Hirdetés

Azt mondta: Magyarország ebben az ügyben egységes, a magyar emberek jól látható és jól hallható többsége nem a Soros György által elképzelt országban akar élni.

A nagy többség egy saját maga által megválasztott nemzeti kormány irányítása alatt álló Magyarországot akar – emelte ki Orbán Viktor.

A miniszterelnök Magyarország külpolitikai helyzetéről azt mondta:a visegrádi országok együttműködése sosem volt olyan erőteljes,mint most. Arról is beszélt: Brüsszelben mindenkinek ki kell állnia saját nemzeti érdekeiért, “és tudomásul kell venni, hogy ha valaki kiáll ezekért, akkor ott vita, küzdelem lesz”. Vitában állunk, és ez jó hír, mert azt jelenti, van lehetőségünk küzdeni nemzeti érdekeinkért – jelentette ki a kormányfő.

 

Forrás: origo.hu

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!

Kövess minket a Facebookon!