Kukac volt a mákos tésztában az iskolai menzán

Hirdetés

Tavaly októberben került nyilvánosságra az a videó, amit egy dunakeszi gimnázium diákja készített. A felvételen az látható, hogy egy, a menzán felszolgált mákos tésztában egy kukac mászik.

Dunakeszi önkormányzata a Nébih-vel közösen vizsgálatot rendelt el, amelynek eredményét a napokban közölték. Kiderült, hogy valószínűleg az ebéd mellé felszolgált szilváról mászhatott át a mákos tésztás tányérra a gyümölcsmolylárva.

loading...

“Először elkezdte enni és étkezés közben vette észre, hogy valami mozog az ételben”– mondta el annak a diáknak az anyja, aki felvételt készített a kukacokkal teli ételről.

A Dunakeszi Önkormányzat és a Nébih egy hónapig vizsgálta, hogy a közétkeztetést ellátó Hungast Vital Kft. betartja-e a jogszabályokat, megfelelő módon tárolja-e a nyersanyagokat, illetve azok minőségét, és a tálalási körülményeket is. A vizsgálat eredményét nemrég közölték, melyből kiderült, hogy bár minden szabályosnak tűnt, mégsem találtak mindent rendben a cégnél. Ötös skálán 3-as, 4-es értékeléseket kaptak, melyeket a konyhák karbantartásával és a dolgozók szakmai képzésével kezelni lehet.

“Mivel Dunakeszi átlag feletti város, ezért az önkormányzat átlag feletti teljesítést vár a közétkeztetés területén. A vizsgálaton elért eredménnyel nem elégszik meg, ezért a képviselő-testület módosítja a szolgáltatóval kötött szerződést” – írta közleményében az önkormányzat közleményében, melyben azt is kiemelték, hogy ha a szigorúbb követelményeket a Hungast Vital Kft. nem teljesíti, akkor felmondják a céggel kötött a megállapodást.

Hirdetés

A cégnek ezentúl a bölcsődékben külön menüt kell készítenie, és a helyi az idősek otthonába is, az eddigi három helyett ötszöri étkezést kell biztosítani mostantól. A céget a Nébih fél éven belül ellenőrizni fogja.

Forrás: origo.hu

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!

Kövess minket a Facebookon!