Újabb baleset a csúszós úton

Hirdetés

Egy 21 éves nő 2018. február 19-én 11 óra 35 perc körül Drégelypalánk irányából Ipolyvece irányába lakott területen kívül közlekedett személygépkocsijával , amikor az általa vezetett járművel áttért a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba, ahol a havas útpadkára lehaladt és az úttestre visszatérve megpördült, majd tetejére borulva állt meg. A baleset következtében a gépkocsiban egyedül tartózkodó jármű vezetője könnyű sérülést szenvedett.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye:

A várható csapadékos időjárás miatt felhívjuk a gépkocsivezetők figyelmét arra, hogy közlekedésük során legyenek tekintettel a korlátozott látási viszonyokra, valamint a csúszós utakra, és a szokásosnál is jóval óvatosabban közlekedjenek! Járműveik sebességét mérsékeljék úgy, hogy biztonságosan tudjanak közlekedni, és autójuk megcsúszását még korrigálni tudják!

Vezetés közben célszerű a kormányt két kézzel fogni, a könnyebb manőverezés érdekében. A havas, jeges, nedves úton javasolt a nagyobb követési távolság tartása, amely a sebességtől függően akár a normál sebesség háromszorosa vagy ötszöröse is lehet, tekintve, hogy a tapadási tényező csökkenése miatt a féktávolság rendkívüli mértékben megnő. Ilyenkor érdemes a kialakult forgalom dinamizmusát követni, és az előzést kerülni.

A gyalogosok észlelése esős, illetve havas időben nehezebb, ezért kérjük, hogy a gyalogos-átkelőhelyeknél vezessenek lassabban, körültekintőbben!   

Hirdetés

Forrás/kép: police.hu

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!

Kövess minket a Facebookon!