about us
A vallástörténelem legféltebb titkát feszegetik a tudósok: döbbenetes, ami kiderülhet! – Mai Világ

A vallástörténelem legféltebb titkát feszegetik a tudósok: döbbenetes, ami kiderülhet!

Hirdetés

A Bibliatörténészek és a kutatók eddig végig egyetértettek abban, hogy nem lehetett tudni, hogy Jézus pontosan hogyan is nézett ki, de az bizonyos, hogy egy létező történelmi személyiség volt.

Nem csak az általa leírt eseményekre van már bizonyíték, hanem a Bibliában szereplő számtalan momentumra. Így Jézusnak egyre pontosabban rajzolódik ki a személyisége, ezzel együtt a Vatikán és az egész keresztényegyház olyan titkaira derülhet fény, ami alapjaiban változtathat meg mindent.

Ősi titkok, melyek bár sokak szerint logikusak és nyilvánvalónak kellene lenniük, mégsem azok, mivel az egyház évszázadokon át presszióval nyomta el a teljes igazságot. Olyan igazságokról van szó, melyek ha nem is döntik romba az egyházat, nagyon komoly kérdéseket vethetnek fel a hittel és Jézussal kapcsolatban, és egyfajta hitéleti válságot is eredményezhetnek a jövőben.

Arról van szó, hogy Jézus kinézete egyáltalán nem egyezik azzal a kinézettel, amit mindenki ismer. Jézus ugyanis nem egy fehér, kaukázusi kinézetű férfi volt. Itt az ideje, hogy a Vatikán elmondja a teljes igazságot: Jézus egy színesbőrű, főleg keleti vonásokkal rendelkező férfi volt.

A BBC cikke szerint valahol a fekete és a fehér között lehetett.

Hirdetés

“Semmifajta bizonyíték nincs Jézus kinézetéről. A művészi ábrázolások több lehetőséget is felvetnek, de nem maradt fent korabeli leírás róla”-  nyilatkozta a közszolgálati hírügynökségnek Dr. Mark Goodacre, a birminghami tudományegyetem teológiaprofesszora.

A hajjal könnyű dolgom volt, Pál apostol egyik könyvének egyik utalása szerint a hosszú haj erkölcstelennek számított a férfiaknál, így a lobogó hajas ábrázolások pontatlanok.

A zsidókról készült első – III. századi – ábrázolások sötét bőrűnek mutatták Palesztina lakóit.

“Jézusunk valószínűleg sötét bőrű volt”, nyilatkozta a szakértő, aki szerint talán a “színesbőrű” a legadekvátabb jelző.

Vincent Wimbush, a kaliforniai Claremont Továbbképző Intézet a Biblia etnikai kérdéseivel foglalkozó szakértője szerint a Jézus bőrszínéről folytatott vita “zsákutca”.

Hirdetés

“A mediterrán állományból való, ez elég nyilvánvaló következményekkel jár. Ma is láthatunk ilyen embereket, ez rövidre zárja a kérdést”.

A bőrszínről folytatott vita véleménye szerint másért fontos. Sokat elárul az emberek gondolkozásáról.

Szent Grál: ha létezik, jobb, ha soha nem találják meg!

Forrás: avilagtitkai

Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Follow us on Facebook!

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!