Az Obama családból sorozat lesz?

Hirdetés

Az előző elnök úgy néz ki, beszáll a Netflixbe.

Barack Obamáék műsorkészítésről tárgyalnak a Netflix-szel. Ha dűlőre jutnak, akkor egy olyan felületet kapna az előző amerikai elnök, amely közel 118 millió előfizetőt jelent világszerte. Cserébe Obama és neje, Michelle jó fizetésért különleges tartalmat szolgáltatna rendszeresen, mely adások gyakoriságáról és hosszáról még nem szivárgott ki pontos információ. Természetesen Amerika előző első embere máris elzárkózik attól, hogy a műsort arra használná, hogy utódját szapulja. Trump elnök így erről az oldalról nem kell, hogy célzott bírálatra számítson. Ehelyett inkább olyan történeteket szeretne Obama megosztani, amelyek inspirálóak. Akárcsak a közösségi médiában: 101 millió Twitter- és 55 millió Facebook-követője felé jelenleg is ilyen jellegű a kommunikációja.

Korábbi tanácsadója, Eric Schultz szerint Obama és felesége mindig is abban hitt, hogy az életből vett történetek megosztása: lelkesítő dolog. Eddig is éltek ezzel a lehetőséggel, hogy rávilágítsanak olyan emberek sorsára, akik világjobbító erőfeszítéseket tesznek.

Elképzelhető, hogy olyan beszélgetéseket fog moderálni az ex-elnök, melyek például az egészségügy, a szavazati jogok, a bevándorlás és klímaváltozás kérdéseit érinthetik. Ezek a témák máig megosztják az amerikaiakat.

A Netflix honoráriumait is csak tippelni lehet egyelőre: nemrégiben egy ötéves, 300 millió dolláros szerződést kötött a szolgáltató a forgatókönyvíró Ryan Murphyvel, aki a 21th Centhury Foxtól igazolt át.

Hirdetés

Obamáék mindketten írtak önéletrajzot, melyekért több, mint 60 millió dollár ütötte a markukat, és ha beszédet tartanak bárhol a világon, azért a mai napig is dollárok százezreit vihetik haza Washingtonba, de már nem a Fehér Házba. Az ex-elnök tudja, hogy az információk – és a hamis hírek is – milyen mértékben képesek befolyásolni a közvéleményt, és így: világunk menetét is. Nemrégiben tech-es vezetőkkel és tehetős befektetőkkel tárgyalt ezekről a kérdésekről, melyek a demokrácia intézményét is érintik. Mintha egy másik bolygóról lenne szó, ha megnézed a Fox News, majd az NPR adását. összegezte David Letterman januári műsorában.

 

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!