Baloldali szavazásra szólította fel az imám a muszlimokat

Hirdetés

Az egyik milánói mecset imámja arra biztatja a híveket, hogy a baloldali pártokra voksoljanak, mert ezt kívánja meg az eredeti hazájuk.

A vasárnapi választás közeledtével az olaszországi muszlim közösségek is masszívan kampányolni kezdtek. Ők – mily meglepő – nem a legnépszerűbb bevándorlásellenes pártok melletti voksolásra buzdítanak. A Milánó mellett lévő Segrate mecsetjének imámjai az utóbbi időben arra buzdítják a híveket, hogy a baloldali pártokat támogassák, mert ők támogatják a bevándorlást és ezzel őket is.

loading...

A Masjid al-Rahmàn Mecset egy kiadványt is kiadott, amelyben felsorolják, mely pártokra illendő szavazniuk. Kifejezetten azokat a tömörüléseket támogatják, akik állampolgárságot adnának bárkinek, aki külföldről érkezik Olaszországba.

Nem csak a mecset az, amelyik nyíltan elkezdett politizálni. Az Il Messaggero dell’Islam nevű, muszlimokhoz szóló olasz lap hosszú cikket szánt arra, hogy bemutassa az olvasóknak, melyek azok a választáson induló pártok, melyek megfelelőek számukra, és kikre kell szavazni. Olaszországban a bevándorlási válság óta drasztikusan megnőtt a muszlimok száma, a legtöbbjük a közel-keleti és az észak-afrikai országokból érkezett, de nagy részük nem nyújtott be menekültkérelmet. Emiatt sokuknak szembe kell néznie azzal a lehetőséggel, hogy deportálják, már ha a jobboldali koalíció győz vasárnap.

Hirdetés
Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!

Kövess minket a Facebookon!