Egy német iskolában már biztonsági őr kell a migránsgyerekek miatt

Hirdetés

Az iskolában a gyerekek túlnyomó része bevándorló háttérrel rendelkezik, és mivel egyre több erőszakos cselekményre kerül sor az intézményben, felvettek egy biztonsági őrt.

A berlini Spreewald Általános Iskolában egy év alatt több mint 30 erőszakos incidensre került sor. A támadások diákok és tanárok ellen irányultak egyaránt, ezért szükség volt egy biztonsági emberre, aki már reggel 7:30-kor munkába áll, és csak a tanítás után, 4 órakor hagyja el az oktatási intézményt.

loading...

Az elmúlt évben annyi erőszakos cselekményre került sor, hogy muszáj volt meghoznunk ezt a döntést – mesélte az iskola igazgatója, Doris Unzeit a Bild német lapnak. Hozzátette, hogy a biztonsági őr feladata az lesz, hogy a diákok erőszakmentes környezetben zavartalanul tanulhassanak

Az összetűzésekben a diákok és a tanárokon kívül sokszor a szülők is részt vettek. Az iskola biztonságára 1 719 eurót fognak költeni hetente. Az iskola azt reméli, hogy a városi tanács állja majd az összeget és nem nekik kell kifizetne ezt a sok pénzt.

Forrás: 888.hu

Hirdetés
Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!

Kövess minket a Facebookon!