Megtudtuk: megint újít a Facebook!

Hirdetés

Úgy tűnik, Mark Zuckerberg nem túlzott, amikor év elején azt mondta, több olyan változtatás is lapul a tarsolyában, amikkel az oldalon töltött időt kívánja jobbá, tartalmasabbá tenni.

Ezek közül néhányat már aktiváltak is, most pedig újabb fejlesztés van kilátásában, ami szintúgy a Facebook-vezér által említett, aktív tartalmakat igyekszik – szó szerint – hangsúlyosabbá tenni. Ugyanis már javában tesztelik azt a funkciót, amellyel elsősorban hangos bejegyzések lesznek készíthetők, illetve felmondhatók – és publikálás után ismerőseink által visszahallgathatók.

loading...

Az újdonságot, amelynek létezését  megerősítette a Facebook, egyelőre az indiai felhasználók egy szűk része tudja csak használni. Így vált elérhetővé egy fiatal fiú, Abhishek Saxena számára is, aki gyorsan fotót készített a Voice Clip névre hallgató újításról. A jelek szerint az ilyen típusú bejegyzéseket a többi posztfajtához hasonlóan lehet majd létrehozni, természetesen a rá vonatkozó szabályoknak megfelelően.  Ezek egyike, hogy a klipeket rögzítés után, de még a közzétételük előtt vissza lehet majd hallgatni, ugyanakkor szerkeszteni, hagyományos értelemben véve „javítani” már nem tudjuk. Vagyis, ha a hangfelvétel elkészült, de valamiért nem nyerte el a tetszésünket, úgy kénytelenek leszünk újból rögzíteni. Jó hír viszont, hogy a klipek hosszát elvileg nem korlátozzák, így akár a napjainkban népszerű podcast műsorokhoz hasonló felvételek is készíthetők lesznek.

Hogy az újdonság mikor válik széles körben elérhetővé, nem tudni, a Facebook részéről mindenesetre azt mondták, a hangfelvételek nemcsak újfajta kifejezési eszközt jelentenek majd a felhasználók számára, hanem egyfajta könnyítést is: aki eddig nem mert kamera elé állni, de amúgy szívesen megosztaná gondolatait másokkal, úgy hamarosan ilyen formában is megteheti.

Forrás: hvg

Hirdetés
Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!

Kövess minket a Facebookon!