Nagyon durva: ezzel vádolják a bükki füvesembert

Hirdetés

Aljas támadás indulhatott az ország kedvence, Gyuri bácsi ellen.

Egy szegedi professzor arctalan és durva vádakat fogalmazott meg vele szemben. Hogy pontosan mi állhat az egésznek a hátterében, azt nem tudni, de sokak szerint az egész arról szól, hogy a bükki füvesembert végleg elhallgattassák.

A modern, nyugati orvoslás iparának nem tetszik ugyanis, hogy az emberek ébredeznek, és kezdenek érdeklődni a természetes remediák iránt. Ez ugyanis azt vonhatja magával hosszabb távon, hogy rengeteg méregdrága gyógyszer helyett természetes módszerekkel próbálnak gyógyulni. Ez pedig komoly bevétel kiesést okozhat a gyógyszermaffiának.

Gyuri bácsi, a népi gyógyászat kiemelkedő alakja több évtizedes munkájáért elismerésben részesült. Idén március 15-én Balog Zoltán a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével tüntette ki Szabó Györgyöt, vagy ahogyan mindenki ismeri, a bükki füvesembert.

Boldogkői Zsolt, Szegedi Tudományegyetem Orvosi Biológiai Intézetének professzorával átnézte a természetgyógyász javaslatait.

Hirdetés

„Gyuri bácsi igen komoly betegségekre ajánl szereket a természet patikájából. Ha valaki venné a fáradtságot, és bejelentést tenne a hatóságoknál, igen jó eséllyel megállná a helyét a kuruzslás vádja” – mondta  Boldogkői Zsolt.

A professzor szerint az a legnagyobb probléma, hogy „a gyógynövények igen nagy többségének valójában nincs gyógyító hatása.

A gyulladásgátló hatást emelném ki, mint ritka kivételt, ilyennel sok gyógynövény rendelkezik, például a kamilla”.

Boldogkői Zsolt úgy véli, a füvesember tevékenysége nem kitüntetést érdemel, hanem hatóságilag fel kellene lépni ellene.

Gyuri bácsi rajongói és követői szinte fellázadtak, és mindenki egy komoly gyógyszeripari összeesküvésről beszél. Szerintük ugyanis a bükki füvesembert egyszerűen el akarják hallgattatni azért, mert rálépett a gyógyszermaffia tyúkszemére.

Hirdetés

OSZD MEG másokkal is!

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!