Nőnapi riadalom egy nógrádi kisvárosban

Hirdetés

Riadalmat okozott Balassagyarmaton, hogy március 8-án a város Közösségi Szállójára szállítottak két menekültet, írja a város Facebook-oldala.

A bejegyzésből  nem derül ki, pontosan mi is okozta az ijedtséget, de valószínűleg csak annyi, hogy a helyiek azt látták, hogy egy autó behajt a szállóra.

“Minap riadalmat keltett az, hogy március 8-án az éjszakai órákban rendőrségi busz érkezett a menekültek átmeneti befogadását szolgáló úgynevezett Közösségi Szállóra. A városháza szerint azonban nem indokolt a pánik, mert a busz közszállítás keretében 2 fő menekülteljárás alatt lévő férfit szállított a szállóra.” – írják a bejegyzésben

A városháza honlapján megjegyzik, a Bevándorlási Hivatal tájékoztatása szerint a balassagyarmati Szálló létszáma 14 fő: pontosan 3 férfi, 5 nő és 6 gyermek található. Hozzáteszik, hogy a Genfi egyezmény és az Unió menekültügyi egyezményeinek értelmében működő 110 fős kapacitású nyitott szálló bezárását Balassagyarmat Önkormányzata 2012 óta kéri a kormánytól.

A kezdeti konfliktusok után 2014-től a törvényi szigorítások miatt (házirend szigorítás, tartózkodás 60 napos maximálása) és mert főként menekülteljárást kérő családok tartózkodnak itt, megszűntek a problémák – írják.

Hirdetés

Az idehelyezettek tartózkodása átlagosan 2-3 napot tesz ki. Az önkormányzat bekamerázta a szálló környékét és elérte, hogy a mögötte üresen álló Határőr laktanyában a Járási Kormányhivatal intézményeinek összevonása történjen meg és az üres egykori konyhaszárnyban újrainduljon a városi boxélet.

Forrás: 24.hu

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!