Sárga vagy zöld mosogatószer? Meglepő, hogy mi áll a különbség hátterében

Hirdetés

Egészen biztosan mindenkit befolyásol az, hogy melyik mosogatószert reklámozzák többet a tévében!

Ha nem is tudatosan, de biztosan befolyásol a választásban, hogy melyik az a termék, amelyikről szebbet, jobbat, tudományosan több bizonyítékot mondanak.

loading...

A mosogatószer kiválasztásánál alapkövetelmény, hogy az adott termék jó baktériumölő, zsíroldó tulajdonságokkal rendelkezzen, miközben friss illatú, és a bőrt is kíméli. Sokan egyetlen márkára, hatóanyagra vagy színre esküsznek, a valós különbség mégis ismeretlen az emberek számára. Jean-Gabriel Causse színdizájner ugyanakkor meglepő és kiábrándító állítást tett, miszerint a tisztítószerek színének semmi köze a hatóanyaghoz, még kevésbé a termék hatásához – csupán marketingcélokat szolgál.

Hirdetés

Egy tisztítószermárka bebizonyította, hogy a termék színének hatása van a választásra. Az ideális színt keresték, miközben ugyanazt a mosogatószert ajánlották fel háziasszonyoknak különböző színekben.

A tesztalanyok nem tudták, hogy ugyanazt a mosogatószert használják.

A legtöbben a sárga mosogatószert tartották hatékonyabbnak, a zöldet pedig frissebbnek. A színtelen mosogatószerről úgy gondolták, hogy környezetbarát, és antibakteriális.A rózsaszínről például sokan úgy gondolják, hogy bőrkímélő tulajdonságokkal rendelkezik.

A kutatás végül arra az eredményre jutott, hogy nem létezik egyetlen ideális színű szer, ami minden kritériumnak egyaránt megfelel, mégis a sárga, a zöld és az átlátszó szín az, ami uralja a piacot. A vásárló pedig tudat alatt attól függően választ, hogy melyik hatást szeretné elérni.

 

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!

Kövess minket a Facebookon!