Szomorú hír: örökre elhajózott az Álomhajó kapitánya

Hirdetés

Balesetben meghalt a legendás német sorozatszínész, Siegfried Rauch, aki sokak kedvence volt Magyarországon is.

A német színészlegenda, olyan nagysikerű sorozatok főszereplője volt, mint az Álomhajó vagy a Nem kell mindig kaviár. A 85 éves színész lezuhant a lépcsőn a saját otthonában, Untersöcheringben. A tragikus balesetről szóló médiaértesüléseket a rendőrség hétfőn hajnalban megerősítette.

Rauch első igazi sikere a Le Mans című 1971-es film volt, de emlékezetes alakítást nyújtott a Nem kell mindig kaviár című 1973-es sorozatban is a nők bálványaként, szuperkémként és kalandorként, a legnagyobb hírnevet mégis az Álomhajó című romantikus sorozat hozta meg neki, amelyben 14 éven át alakította az egyik fő- és állandó szereplőt, a világot járó luxushajó kapitányáét. Élete utolsó tíz évében szerepet kapott A hegyi doktor című tv-sorozat újabb szériájában, A hegyi doktor – Újra rendelben Roman Melchinger orvos szerepében.

Élete egyik álmát megvalósítva a színész 2015 végén Moonlight & Lovesong címmel kiadott egy CD-t is szerenádokkal és romantikus balladákkal, akkor sajnálkozva beszélt arról, hogy a férfiakból kiveszett a romantika, amelyet – szerinte – már csak az olaszok gyakorolnak.

Az Ammer-tó partjáról származó Rauch magánéletében is hű maradt a vízhez, kedvenc hobbija a vitorlázás volt, az ennek gyakorlása közben szerzett tapasztalatait jól hasznosíthatta az Álomhajó kapitányaként is.

Hirdetés

Forrás: MTI

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!