Tragikus véget ért Ausztrália első melegházassága

Hirdetés

Hivatalosan január 9-e óta házasodhatnak azonos nemű párok Ausztráliában, de a hatóságok már korábban, decemberben engedélyezték a házasságkötést azoknak, akik rendkívül indokkal, például betegség miatt kérték ezt.

Így tudott december 15-én összeházasodni egymással Jo Grant és Jill Kindt is, akik csupán 48 napig voltak házasok, mert Grant január 30-án rákban meghalt. Az elhunyt édesanyja azt mondta, szerinte ez lehetett az, ami erőt adott a lányának, akinek így még volt ereje és eltölthetett egy utolsó karácsonyt a családjával.

Craig Burns és Luke Sullivan ausztrál rövidtávfutók szintén az elsők között mondták ki az igent az Ausztrália keleti partján fekvő Tweed Headsben.

Az ausztrál parlament egy országos felmérés után fogadta el a melegházasság törvényesítését tavaly év végén. A postai felmérésben a választásra jogosult ausztrálok 79,5 százaléka vett részt. A válaszadók 61,6 százaléka támogatta az azonos neműek egybekelését, míg 38,4 százalékuk ellenezte azt. Ausztrália volt a 26. ország a világon, ahol engedélyezték a melegházasságot.

Az ausztrálokon kívül csak az írek döntöttek népszavazással a kérdésről. Írországban 2015-ben tartottak kötelező érvényű referendumot az azonos neműek házasságának engedélyezéséről, amelyet a szavazók 62 százaléka támogatott.

Hirdetés
Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!

Kövess minket a Facebookon!