Zavaros pénzügyek: megszűnhet a nagy múltú salgótarjáni focicsapat

Hirdetés

Visszalép az NB III-tól az STC Salgótarján – írta meg az NSO.

A nogradifutball.hu kedden még arról írt, hogy a hét közepén hivatalosan is bejelentheti a klubvezetés a visszalépést, az NSO most úgy értesült, hogy már meg is történt a bejelentés.

Az STC a téli szezon után még az NB III Keleti Csoportjának harmadik helyén állt, de a hírek szerint elfogyott a pénz, ezért az edző és az összes játékos is elment. Fiatalokkal és 36 év feletti focistákkal még így is ki tudtak állni a tavaszi szezon első két meccsére, de ez csak arra volt elég, hogy előbb Jászberényben 14-0-ra, majd a Tállya ellen 10-0-ra kikapjanak.

Az NSO úgy tudja: a főtulajdonos a jövőben már egyáltalán nem, vagy jóval kisebb mértékben finanszírozza a klub működését. A túlélés érdekében kényszermegoldásként korábban szóba került a fúzió a Budapest-bajnokság I. osztályában szereplő Pestszentimrei SK-val, de a két fél elvetette a tervet.

Az STC nem azonos azzal a Salgótarjánnal, amely 1940-tól 1980-ig szinte végig NB I-es volt. Az STC-t 2007-ben alapították meg, míg az egykori nagy csapatnak, a Salgótarjáni Bányásznak a jogutódja most épp Salgótarjáni Barátok TC néven a Nógrád megyei 1. osztályt vezeti fölényesen. Így papírforma szerint legalább egy harmadosztályú csapata már a nyártól újra lehet a városnak.

Hirdetés
Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!

Kövess minket a Facebookon!