Brutális számok: több tízezerrel nőt a migránsok száma

Hirdetés

2017 végén 64 914 olyan külföldit regisztráltak Németországban, akiknek nem volt útlevelük vagy egyéb utazási dokumentumuk, amelyeket származási országukban állítottak ki, így pedig nem lehet kiutasítani őket. 2016-hoz képest több mint 70 százalékkal nőtt az ilyen személyek száma, ők nagyrészt illegális bevándorlók.

Egyre nagyobb problémát okoz Németországban, hogy több tízezer beengedett migránsnak semmilyen okmánya nincsen, így pedig az esetleges kiutasítás esetén sem lehet őket eltávolítani az országból.

Tulajdonképpen ez már most is egy őrület: először beengednek több tízezer menedékkérőt és migránst érvényes papírok nélkül, majd pedig nagy probléma keletkezik a menedékkérelem elutasításakor, illetőleg a tartózkodási engedély elvesztésekor és így nem lehet őket hazaküldeni” – minderről a Contra Magazin nyomán az Origo ír.

A belügyminisztériumi adatok szerint 2017 végén 64 914 olyan külföldit regisztráltak Németországban, akiknek nem volt útlevelük vagy egyéb utazási dokumentumuk, amelyeket származási országukban állítottak ki. 2016 végén ez a szám még csak 38 012 személy volt, vagyis 71 százalékos növekedésről van szó. Tavaly a német hatóságok 230 ezer embertől tagadták meg a menedékkérelmet, így őket ki kellene toloncolni, de erre egyelőre nem került sor.

Hirdetés
Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!