Egy fejkendős muszlim nőt akartak igazoltatni a rendőrök – ezt tették a migránsok:

Hirdetés

A nőnek el kellett volna távolítania fejkendőjét, de végül annyira felháborodtak a környékbeli migránsok, hogy szabályos zavargásba kezdtek.

Az eset Franciaország Toulouse nevű városában történt, ahol a rendőrség vasárnap délután öt körül megállított egy nőt, amiért egy olyan kendőt viselt, amely a teljes arcát elfedte. Az ilyen ruhadarab viselése ugyanis már törvénybe ütközik az országban.

A rendőrök a nő személyazonosságát akarták ellenőrizni, aki azonban csak egy rossz minőségű fényképet tudott felmutatni a hatóság embereinek. A rendőrök ezután arra utasították a nőt, hogy vegye le muszlim fejkendőjét.

Ezt a muszlim nő nem volt hajlandó megtenni, majd elkezdett segítségért kiabálni. A rendőrök kénytelen voltak őrizetbe venni és beültetni autójukba.

A jelenet azonban nem tetszett a helybélieknek: mintegy harmincan gyűltek össze, majd dobálni kezdték a rendőröket, akik közül az egyik könnyebben megsérült. A rendőrök végül csak úgy tudtak elmenekülni, hogy könnygázzal oszlatni kezdték a feldühödött tömeget.

Hirdetés

Több mint valószínű, hogy ez az incidens váltotta ki a néhány órával későbbi zavargást a városban, amikor is a tömeg tizenöt autót gyújtott fel. A zúgolódáshoz végül 200 rendőrt kellett kivezényelni, akiknek mintegy 300 könnygázgránátra volt szükségük ahhoz, hogy megfékezzék az indulatokat. Éjfélre sikerült csak visszaállítani a rendet a városban.

A tűzoltók csak nehezen tudták végezni dolgukat, mert a legtöbb utat is elzárták a lángok. A rendőrőrsöt szintén nem kímélték a zavargók – összegzi a francia sajtó.

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!

Kövess minket a Facebookon!