Gyűrűzik a botrány: újabb vádakkal kell szembenéznie Czeg­lédynek

Hirdetés

A Bu­da­pesti Nyo­mozó Ügyész­ség hamis ta­nú­zás gya­nú­já­val 2016 óta foly­tat el­já­rást Czeg­lédy Csaba cé­gé­nek egy 2006-ban tör­tént üz­let­rész­vá­sár­lása kap­csán.

A nyo­mozó ha­tó­ság azt ke­resi, hová tűnt el két­száz­há­rom­mil­lió fo­rint a bal­ol­dal ügy­véd­jé­nek szál­lo­da­ipari vál­lal­ko­zá­sá­ból.

Mint ismert, a bíróság újabb három hónapra, július 4-ig rendelte el a baloldal ügyvédjének előzetes letartóztatását.

Ugyanakkor az ügy további gyanúsítottjai – egykori iskolaszövetkezeti vezetők, a Human Operator Zrt. tisztségviselői – közül néhányan maradtak előzetes letartóztatásban. Többeknél házi őrizetre, illetve lakhelyelhagyási tilalomra enyhítették a kényszerintézkedést – mondta el Szanka Ferenc, a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője a Magyar Hírlap kérdésére.

A csoportvezető ügyésztől arról is érdeklődött a lap, vannak-e a büntetőeljárásban védett tanúk. Budai Gyula fideszes politikus arra kérte az ügyészséget, biztosítson tanúvédelmet „a Czeglédy–Gyurcsány-ügy” tanúinak.

Hirdetés

Szanka ennek kapcsán kifejtette, a kérelmet a tanúnak kell indítványoznia, s a nyomozó hatóság jogosult dönteni. Ez jelentheti a tanú személyes adatainak zárt kezelését, a tanú kilétének titkosítását, sőt a tanú fizikai védelmét is – tette hozzá –, ám, hogy ebben az ügyben történt-e ilyen jellegű intézkedés, az a nyomozás érdekei miatt nem nyilvános.

Más forrásból a Magyar Hírlap megtudta, a Budapesti Nyomozó Ügyészség hamis tanúzás gyanújával 2016 óta folytat eljárást Czeglédy cégének, a Human Operator Zrt.-nek egy 2006-ban történt üzletrészeladása kapcsán.

Jelesül egy szállodáról van szó, amit kilencvenegymillió forintért értékesítettek Czeglédyék, s az adásvétellel kapcsolatos okiratok között „elfelejtettek” feltüntetni egy kétszázhárommilliós tagi kölcsönt. Ennek a pénznek nyoma veszett, s a nyomozás tárhatja fel, hova tűnt a pénz.

A baloldal ügyvédjével szemben egy harmadik ügyben gazdasági csalás miatt folyik büntetőeljárás.

Forrás: MTI

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!

Kövess minket a Facebookon!