Iszlamisták mészároltak le egy keresztény családot húsvét hétfőn

Hirdetés

Az eset Pakisztánban történt, a helyi rendőrfőnök terrorcselekménynek minősítette a gyilkosságot.

A szörnyű eset Pakisztánban, egészen pontosan a délnyugat-pakisztáni Kvettában, Beludzsisztán tartomány székvárosában történt.

A család rokonlátogatásra utazott Kvetta többségében keresztények lakta negyedébe, amikor motorkerékpáron ülő fegyveresek feltartóztatták, és tüzet nyitottak rájuk. Egy nőt súlyos sérüléssel kórházba szállítottak, apja és három unokatestvére a helyszínen életét vesztette.

A tartományi rendőrfőnök szerint célzott támadásról van szó.

A vizsgálat első megállapításai szerint hitük miatt vették célba őket. Terrorcselekmény volt” – tette hozzá.

Hirdetés

A mészárlás a legnagyobb keresztény ünnep, húsvét másnapján történt. Pakisztán 200 milliós, túlnyomó többségében szunnita muzulmán népességének 2 százaléka keresztény. A vallási ünnepeken Pakisztánban gyakoriak a keresztények és síita muzulmánok elleni támadások. Az elkövetők a tálibokkal, az al-Kaida és az Iszlám Állam iszlamista terrorszervezetekkel állnak kapcsolatban.

Decemberben, egy héttel karácsony előtt, két öngyilkos merénylő hajtott végre robbantásos merényletet egy zsúfolásig megtelt keresztény templom ellen Pakisztán délnyugati részén. A merényletben legkevesebb tízen meghaltak, és legalább 56-an megsérültek. A támadás elkövetését az Iszlám Állam vállalta magára.
Forrás: MTI
A kép illusztráció

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!