Már hivatalos: a migránsok miatt nőtt a késelések száma Németországban

Hirdetés

Hiába címlapozik arról az összes migránssimogató hírportál, hogy Európa egy cseppet sem lett veszélyesebb, mióta elözönlötték az illegális bevándorlók, a tények bizony nem ezt mutatják. Ugyanis a Rundfunk Berlin-Brandenburg (RBB) regionális közszolgálati médiatársaság egy csütörtökön ismertetett felméréséből kiderült: a legtöbb német tartományban nagymértékben növekedett a késes támadások száma az utóbbi években, és az elkövetők igen gyakran nem németek.

Az RBB valamennyi tartomány hatóságaitól kért adatokat a késsel elkövetett erőszakos bűncselekmények számának alakulásáról, hogy a tárgyilagosság alapjára helyezze az ügyről hetek óta zajló közéleti vitát. A 16 tartomány közül 9-ből kaptak adatokat, amelyek mind azt mutatják, hogy az utóbbi években jelentősen emelkedett az ilyen bűnügyek száma. A tartományi rangú

  • Berlinben például 2014-hez képest 13 százalékkal több késes támadást követtek el tavaly,
  • Hessenben 29 százalékos növekedést regisztráltak,
  • Szászországban pedig majdnem megduplázódott az esetek száma.

Szászországban főleg a tartomány legnagyobb városában, Lipcsében feltűnően nagy a növekedés. A rendőrség lipcsei szóvivője, Andreas Loepki az RBB-nek elmondta, valamennyi kollégája tapasztalja, hogy egyre gyakoribbak a késsel elkövetett súlyos bűncselekmények, köztük a rablások és testi sértések.”

A RBB beszámolójában kiemelték, hogy Alsó-Szászország tartományban külön vizsgálatot végeztek az erőszakos bűncselekmények területén zajló fejlemények és a nemzetközi migrációs válság összefüggéseiről. A zürichi alkalmazott tudományok egyetemének (ZHAW) kriminológiai intézete által készített felmérés szerint elsősorban a menedékkérők, menekültek jelenlétének tulajdonítható, hogy emelkedik az erőszakos bűncselekmények száma.

Ezzel kapcsolatban az RBB Inforadio nevű hírrádiójában Dirk Baier, az intézet vezetője elmondta: az adatok arra utalnak, hogy a menekültügyi rendszer keretében Németországban tartózkodó emberek gyakrabban követnek el késes támadásokat. Hozzátette többek között, hogy a német társadalom egészéhez képest nagyobb gyakoriság legfőbb oka az, hogy többnyire fiatal férfiak érkeztek menedékkérőként Németországba, és a fiatal férfiak a bűnözésre kiemelten fogékony csoportot alkotnak.”

Hirdetés

A másik, legalább ennyire fontos magyarázó tényezőt az életkörülmények jelentik – mondta a svájci egyetemi intézet vezetője, kiemelve, hogy a menedékkérőket zsúfolt befogadóállomásokon helyezik el, ahol nagy az unalom, a munkavégzés és a “strukturált tevékenység” egyéb lehetséges formái pedig korlátosak, ami mind az erőszakra való hajlandóság irányába hat.

Az RBB összeállítása szerint nincsenek arról megbízható adatok, hogy milyen gyakran érintettek nem német állampolgárságú személyek vagy menedékkérők, menekültek a késsel elkövetett bűncselekményekben. Erről csupán 4 tartomány szolgáltatott adatokat.

Valamennyiben emelkedett a nem német feltételezett elkövetők száma. Hessenben például csaknem 10 százalékkal, Szász-Anhaltban majdnem 20 százalékkal.

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!