Mindent elsöprő katasztrófa közeleg a szeizmológus szerint!

Hirdetés

A bolygó mindkét féltekén pusztítást hagy majd hátra, és emberek millióit öli majd meg.

Lehet, hogy egy minden eddiginél nagyobb erősségű megaföldrengés fog végigszaladni a bolygónkon. Ha pedig így lesz, akkor emberek milliói fognak ebbe belehalni – legalábbis ezt állítja egy szeizmológus szakember.

“Ez tulajdonképpen a Tűzgyűrű felébredésével egy időben fog lezajlani. Egyúttal a Yellowstone-szupervulkán kitörését is eredményezni fogja, ami egy kisebb kőkorszakba taszíthatja majd nem csak Amerikát de a fél világot is.”

Ha bekövetkezne egy ekkora katasztrófa, akkor azt sok apró előrengés előzné meg, melynek már most mutatkoznak jelei.

Aztán egy dominó láncolat indulna be, több rengéssel, melyek “összeérnének”, és akár egymást is erősítenék, Európa-szerte egészen Ázsián át Alaszkáig. A Richter-skála szerint 10-es erősségű lenne, ami mindent romba döntene, egyes szigeteket száz méterekkel mozdítana el az eredeti helyükről, de kontinenseinkre is hatással lenne, és méterekkel tolná fel például a Himalája legmagasabb csúcsát, a Mount Everestet.

Hirdetés

A Malagában is vizsgálódtak a tudósok, az ott elvégzett vizsgálatok arra is rávilágítottak, hogy az eredmények szerint most 70%-kal nagyobb annak a veszélye, hogy ott kipattan majd egy nagy erejű rengés az elkövetkező egy évtizedben. Ez a szám roppant magas, és előrevetíthet egy Európai szintű földrengést.

Ugyan kicsi az esély, hogy egy Malagából elinduló rengés valahogy dominóhatás szerűen végigmenjen egész Európán, ugyanakkor a föld történetében egyértelműen volt már erre példa, és ezt üledékes kőzetek, és egyéb geológiai nyomok is alátámasztják.

Forrás: avilagtitkai

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Follow us on Facebook!

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!