Simicska tombol: megszűnik a Magyar Nemzet, pánik az Indexnél is

Hirdetés

Saját mé­dia­bi­ro­dal­mára és az el­len­zékre dobta le a vá­lasz­tási kam­pány­ban sokat em­le­ge­tett atom­bom­bát Si­micska Lajos: a job­bi­kos oli­gar­cha áp­ri­lis 11-től meg­szűn­tette a Ma­gyar Nem­zet na­pi­la­pot, és annak in­ter­ne­tes vál­to­za­tát, az mno.hu-t. Éj­fél­től leáll a Lánc­híd Rádió is.

A Simicska-médiaportfólióhoz tartozó Hír TV-t ugyanakkor nem zárják be, tovább sugározhat, ám ott is “racionalizálás lesz”.

Az mno.hu-n szűkszavú közlemény tudatja a döntést olvasóival az idén 80 éves lap:

A Magyar Nemzet finanszírozási problémái miatt, a tulajdonosok döntése alapján 2018. április 11-től a kiadó beszünteti médiatartalom-szolgáltatási tevékenységét, így megszűnik a Magyar Nemzet napilap és annak online verziója, az mno.hu.

A 80 évvel ezelőtt alapított Magyar Nemzet napilap utolsó nyomtatott száma holnap, 2018. április 11-én jelenik meg.”

Hirdetés

Sajtóinformációk szerint a Heti Válasz egyelőre nem szűnik meg, ott új befektetőt keresnek.

Az Origo úgy tudja, hamarosan Kálmán Olgát is elbocsátják a Hír Televíziótól, mivel négymilliós fizetését nem tudják már fizetni. Mindez alátámasztja azt az értesülésüket is, hogy Simicska drámaian csökkentette a Hír TV költségvetését. Ezzel párhuzamosan pedig a másik Simicska-portfóliónál, az Indexnél is teljes a pánik.

Közben arról is értesült az Origo, hogy felmerült: az LMP-s Ungár Péter megvenné a Heti Választ, de lapinformációk szerint az is szóba került, hogy az egész Magyar Nemzet lapkiadót vásárolja meg.

A Zoom.hu elérte Ungár Pétert, aki nem cáfolta a sajtóértesüléseket. A lap úgy tudja, hogy nem csak a Heti Válasz megvásárlásában gondolkodik, de az egész Magyar Nemzet lapkiadót megveheti.

Forrás: ripost

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!

Kövess minket a Facebookon!